Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provedeno izjašnjavanje

Sindikat Preporod: Odbijena ostavka Željka Stipića

Željko Stipić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
16.10.2015.
u 12:14

Sindikat je priopćio da će sukladno rezultatu provedenog izjašnjavanja dosadašnji predsjednik prihvatiti kandidaturu za predsjednika sindikata u sljedećem mandatnom razdoblju

Većina članova Sindikata Preporod koji su sudjelovali u izjašnjavanju od 7. do 14. listopada nije složila s ponuđenom ostavkom predsjednika tog sindikata Željka Stipića.

– Na neposrednom i tajnom izjašnjavanju, provedenom od 7. do 14. listopada 2015., o ponuđenoj ostavci predsjednika Sindikata Preporod zbog organizacije neuspješnog štrajka koji se u školama održao od 25. rujna do 2. listopada, prema pristiglim podacima iz 287 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanova, od ukupno 330 ustanova u kojima djeluju podružnice Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, 1257 članova ili 25 posto složilo se s ponuđenom ostavkom, dok se 3633 člana ili 75 posto nije složilo s ponuđenom ostavkom predsjednika sindikata. 

U 37 škola, 23 osnovne i 14 srednjih, većina se članstva izjasnila za ostavku predsjednika, dok se u 250 škola članstvo izjasnilo protiv ostavke predsjednika. U školama, iz kojih su pristigli rezultati, članstvom u Preporodu obuhvaćeno je 6499 člana od 8 tisuća članova Sindikata Preporod – priopćio je Sindikat Preporod.

Dodali su da će sukladno rezultatu provedenog izjašnjavanja dosadašnji predsjednik prihvatiti kandidaturu za predsjednika sindikata u sljedećem mandatnom razdoblju. 

 

>> Stipić podnio ostavku: Sindikalni čelnici moraju odgovarati za poteze koje vuku 

>> Tek rijetki učenici bili u školi, štrajk im je došao kao produženi vikend

Komentara 2

PA
pantigana
13:52 16.10.2015.

ne zna se tko će duže bit na vlasti, Lukašenko u Bjelorusiji ili ovi tzv. sindikalni vođe. Još kad vidim da nose majice od 100 Eura, rade u mramornim uredima i za čišćenje svojih prostora uzimaju radnike iz outsorcinga. Radim u jednoj firmi s preko 500 ljudi privatiziranoj, naš sindikalni povjrenik se ne naslikava po novinama, daje izjeve po televiziji, ali uredno se izborio za Božičnicu, bon za Uskrs, i konstantno (1 do 2,5 posto godišnje podizanje plaća). To su pravi sindikalisti, rade tiho, rade uspješno, a ne ovi "glumci"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije