Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Sever:

'Nećemo dopustiti dalja rezanja radničkih prava, već su previše srezana'

Krešimir Sever
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.01.2016.
u 14:09

Čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever tvrdi da od Vlade očekuju vraćanje zamrlog socijalnog dijaloga

Čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, ocjenjujući program nove hrvatske Vlade, ustvrdio je kako je mandatar Tihomir Orešković tek naznačio vladina programska načela no ne i njihovu provedbu, okvire i nositelje, a budućoj je vladi poručio kako neće dopustiti daljnja rezanja radničkih prava.

"Zanimljivo da u uvodnom izlaganju nije naznačeno da će se sve to skupa raditi u suradnji sa socijalnim partnerima, a radnike se spominje tek u jednom dijelu u kojm se kaže da se od fleksibilne radne snage očekuje da doprinesu svemu skupa. U Hrvatskoj je radna snaga prefleksibilna, a radnička prava prefleksibilizirana te daljeg prostora za fleksibilizaciju nema",  kazao je Sever novinarima u Hrvatskom saboru.

Od Vlade, kaže, očekuje vraćanje zamrlog socijalnog dijaloga. "Da se nova vlada sastane s predstavnicima reprezentativnih sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca, da raspravimo o naznačenim načelima, ali isto tako i da  imenuju i svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalnom vijeću kako bi ono moglo profunkcionirati", istaknuo je.

Sindikati, poručuje, neće dopustiti daljnje rezove na produčju radničkih prava. "Ona su i previše srezana", tvrdi Sever.

>>Jedno je sigurno, sindikati su najregresivnija snaga

>>Neuspjeli štrajk u obrazovanju i podržavljenje Imunološkog zavoda

Komentara 7

OS
osica
14:40 22.01.2016.

Oh sever, kolika ti je plaća na račun "radničkih praava" te i kako si dopustio rezanje do sada. ?

EV
evropljanin
14:47 22.01.2016.

Pogledaj ovog dugovrata. kaj se boji za svoje somove ? Njemu terba izrezati sva prava i podjeliti ljudima koji to trebaju. Nevidis ga mjesecima sad se pojavi kao otrovna gljiva poslje kise.

IH
iron.hide.54966
15:37 22.01.2016.

Možeš ti lajati koliko hoćeš ali kad te postave pred gotov čin možeš pjevati borbene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije