Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Sabi

'Sin ti može biti direktor ili dobiti otkaz'

Željko Sabo
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
22.02.2014.
u 17:09

Skovao plan - Na kavi mi je rekao da me zvao jer žena može puno utjecati na muža, svjedočila je Ružica Đurić

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo sjest će 6. ožujka na optuženičku klupu zbog, tereti se, podmićivanja dvaju gradskih vijećnika iz redova HDZ-a.

Tada mu je zakazano pripremno ročište na sudu u Osijeku.

Optužnica na 14 stranica

Optužnica protiv Sabe ima 14 stranica, a u istrazi je ispitano desetak svjedoka. Taj će broj, može se pretpostaviti, na suđenju narasti.

Sabo je, smatra USKOK, Mariju Budimir i Radivoja Đurića “vrbovao” da prijeđu u njegov SDP ili postanu nezavisni vijećnici. Koaliciji SDP-a i SDSS-a osigurao bi tako vlast u Gradskom vijeću. Vijećnici HDZ-a ponudio je, tereti se, mjesto u NO-u Borova i 2000 kuna mjesečne naknade, kao i funkciju predsjednice Komisije za europske integracije u Vukovaru, čime bi na dnevnicama i putnim nalozima dobivala 10.000, 20.000 ili 50.000 kuna.

– Čim se vidjelo da sam ušla u Vijeće, počeli su pritisci. Zvali su mi i supruga – izjavila je M. Budimir u istrazi. Njezin je telefonski broj okrenuo Denis Zeko. Sabo je, tvrde svjedoci, znao da njezino dijete ide na jahanje u Zekin konjički klub.

– Htio sam joj reći i da je Sabo spominjao kako će ona imati bolje radno mjesto, ali je prekinula razgovor, nije htjela ni čuti o tome – posvjedočio je Zeko.

Preko sina i žene

Istodobno je Sabo, tereti se, pokušavao pridobiti i kolegu joj Đurića, a put do toga trebao je voditi preko sina mu Siniše i supruge Ružice, zaposlene u vukovarskoj bolnici.

– Nazvala me šefica psihijatrije dr. Melita Jukić i rekla kako ju je Sabo zamolio da me pita hoću li se naći s njim. Na kavi je kazao da me zvao jer žena može puno utjecati na muža – kazala je Ružica Đurić na sudu. Nudio joj je, stoji u optužnici, mjesto glavne sestre u bolnici. Sin bi, po tome, zasjeo u fotelju direktora Hrvatskog radija Vukovar, a u suprotnom – ostao bi bez posla. Gradonačelnik je sve te prozivke porekao.

Plašila se i za egzistenciju

Marija Budimir na koncu je pristala na sastanak sa Sabom, ali ga je odlučila snimiti. Željela se, kaže, opravdati jer ju se već viđalo sa Sabom. – U prošlom je sazivu Slobodan Ristić prešao iz HDZ-a u SDP i toj stranci osigurao većinu u Vijeću. Nakon prvog razgovora sa Sabom Radivoj Đurić rekao mi je kako je čuo da sam ja “riješena”, da je dogovoren moj prelazak. Pričalo se i da je on “riješen” – navela je. Plašila se, tvrdi, i za egzistenciju. Ravnateljica je OŠ Siniše Glavaševića, a u to je doba inspekcija često kucala na vrata Srednje ekonomske škole, kojoj je na čelu Ivan Penava, tada glavni Sabin konkurent u utrci za gradonačelnika.

Na čelu sudskog vijeća u postupku protiv Sabe bit će Zvonko Vrban, sudac koji sudi i umirovljenom generalu Mladenu Kruljcu.

>>Vrhovni sud: Snimka će biti sudski dokaz protiv Sabe!

>>Poslušajte cijelu snimku razgovora u kojem Sabo nudi 50.000 kn mita!

Komentara 27

RE
rennes
17:48 22.02.2014.

Sve same "poštenjačine" iz SDP-a! A sve ih je više i više...

BI
billynik
18:14 22.02.2014.

Ljigavac i licemjer, vjerojatni je i onaj napad na njegovu ženu izrežirao.

ZD
zdepar
17:22 22.02.2014.

ispraznite, molim lijevo krilo zatvora u Remetincu stižu komunisti na partijsku izobrazbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije