Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O TOME TREBA ODLUČITI VLADA

Šimić: 'Nisam siguran je li referendum o HEP-u najsretnije rješenje'

Miroslav Šimić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
09.01.2017.
u 14:16

Također je ocijenio kako je ustavna zaštita, kao jedna od ideja koja se trenutačno razmatra, dobar način zaštite za tvrtke koje su od strateškog interesa za Hrvatsku.

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru Miroslav Šimić izjavio je u ponedjeljak novinarima kako nije siguran da bi referendum o prodaji dionica HEP-a bio najsretnije rješenje jer bi o tom pitanju trebala odlučiti Vlada.

Komentirajući istraživanje javnog mnijenja o prodaji dionica HEP-a kako bi se otkupio MOL-ov udio u Ini, Šimić je rekao da "s obzirom na iskustva koja smo imali s dosadašnjim privatizacijama u Hrvatskoj, nas u Mostu ne čudi stav građana da ne žele da se modelom prodaje dijela HEP-a kupi INA. Isto nas tako ne čudi činjenica da za spomenuti model građani zagovaraju referendum".

Kada je u pitanju mogući referendum, Šimić ističe da u načelu nema ništa protiv referenduma na kojima bi se građane pitalo o različitim temama. No, kada je u pitanju HEP, nije siguran je li referendum najsretnije rješenje jer prije svega tu odgovornost na sebe trebaju preuzeti hrvatska Vlada i pregovarački timovi.

"Most je vrlo jasno rekao da smo dio ove Vlade i da želimo zajedno ići prema tome da se preuzme Ina, odnosno otkupi dio od mađarskog MOL-a, a s partnerima razgovaramo o mogućim modelima", kazao je Šimić. Jedan od modela je i prodaja HEP-ovih dionica, no Šimić pritom nije htio ići u detalje međusobnih dogovora u Vladi.

"Radi se o vrlo složenim operacijama i nije dobro zbog procesa koji će uslijediti da se ti detalji komuniciraju", kaže Šimić dodajući da su energetski stručnjaci mnogo pozvaniji da komuniciraju o tim detaljima.

Također je ocijenio kako je ustavna zaštita, kao jedna od ideja koja se trenutačno razmatra, dobar način zaštite za tvrtke koje su od strateškog interesa za Hrvatsku.

>> Šest boljih investicija od Ine

>> 'Nekorektno je da se Martina Dalić bavi slučajem Ine'

Treba li organizirati referendum za prodaju HEP-a?

Ključne riječi

Komentara 9

TH
than
15:45 09.01.2017.

Koliko su nam Vlade sposobne vidjeli smo po pitanju INA-e. Dakle, kada se cijela saga zavrsi ispasti ce da cemo vratiti ruiniranu INA-u nazad i ostati bez 25% HEP-a. Kao pijani bogatasi... Da se tako vodi domacinstvo, vrlo brzo dodjes na prosjacki stap, ali briga politicare. Pa nije to njihovo, a odgovornost je ravna nuli.

SA
Shariel Aron
14:56 09.01.2017.

Tko treba odlučiti o prodaji HEP-a ? Valjda Martina Dalić u ime naroda ?!

JK
ja-kan
15:59 09.01.2017.

Ovaj se zalaže za kupnju Molovog udjela u Ini a ne zna kolika je cijena :) Kakav političar !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije