Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došao iz Srbije

Policija potvrdila: Muškarac osumnjičen za napade u Parizu registriran u Opatovcu

Migranti
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
15.11.2015.
u 16:22

Migranti se u brodskom kampu registriraju i fotografiraju, uzimaju se njihovi podaci i otisci prstiju i sve teče uobičajeno.

Dok su sigurnosne mjere u cijeloj Hrvatskoj, uključujući zaštitu državne granice, graničnu kontrolu, javna, kulturna i sportska okupljanja te štićene objekte uzdignute na višu razinu, u prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu one su, bez obzira na terorističke napade u Francuskoj, jednake kao i prethodnih dana.

Migranti se u brodskom kampu registriraju i fotografiraju, uzimaju se njihovi podaci i otisci prstiju i sve teče uobičajeno. Nakon toga se, kao i dosad, vlakovima i autobusima upućuju prema Sloveniji. - Od početka otvaranja brodskog kampa sigurnost je na visokoj razini. I transfer migranata i sam kamp kontrolira velik broj policajaca koji rade na osiguranju i registraciji. Centar je, usto, pod video nadzorom, tako da je situacija pod kontrolom – pojašnjava Helena Biočić iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Hrvatska je na traženje Francuske obavila potrebne provjere i utvrdila kako je jedna od osoba koje se sumnjiče za sudjelovanje u napadima u Parizu prošla registraciju u Opatovcu 8. listopada. Riječ je o Sirijcu koji je prošao svoj put od Grčke, gdje je također registriran, preko Makedonije i Srbije te nastavio put kroz Mađarsku i Austriju. - Ta osoba nije bila ni u kakvim evidencijama i nismo je označili kao potencijalno sumnjivu.

Drugi podaci o provjeri migranata zasad nisu traženi, ali mi smo i dalje spremni za suradnju i stojimo na raspolaganju – dodaje Helena Biočić. U Hrvatsku je u subotu ušlo 8.400 izbjeglica i migranata, a danas (nedjelja) do 12 sati njih još oko 4.000. Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku je ušlo više od 392.000 migranata

>> Nijemci tvrde: Balkanska ruta prerizična i opasna za teroriste 

>> Rat i "bez milosti"? To je nova europska realnost, je li i hrvatska?

Komentara 24

EN
enigma898
17:08 15.11.2015.

Za ovakav propust ekspresni otkaz ministru, ravnatelju policije i ravnatelju SOA-e.

MA
MatijaGubecGS
17:52 15.11.2015.

Bilo bi interesantno sada ćuti gospođu Pusić, koja je još neki dan, van svake pameti, vrlo autoritavno u dnevniku HRT tvrdila , da bi islamski ekstremisti mogli dolaziti sa izbjeglicama. Prema njenim nepobitnim saznanjima teroristima je taj način ulaska u EU nepotrebno i prekomplcirano maltretiranje. Upozoravati na tu, sada na žalost potvrđenu činjenicu, značilo je za gđu Pusić širiti paniku i biti islamofob. Jadna.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:56 15.11.2015.

njemačka ove godine očekuje njih 800000 ako je samo 0,01 % medju njima terorista to znači da ih je 10 puta više nego u parizu. hrvatska je u problemu jer ne kontrolira svoje granice i ima priučene policajce bez stvarnog obrazovanja i sposobnosti. gledajte pa ministar trčkara po polju i prihvatilištu kao da ispod njega nema nitko tko bi se tim trebao baviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije