Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI SIRIJAC

Šesta beba izbjeglica rođena u Slavonskom Brodu, kuma volonterka

rodilište
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
24.02.2016.
u 14:41

Dječakovi roditelji su u potrazi za boljim životom krenuli s područja Sirije koje je trenutno pod nadzorom ISIL-a

Dječak Abdul Rahman Al Oubeid, koji se rodio oko ponoći u slavonskobrodskom rodilištu, šesta je beba izbjeglica rođena u Slavonskom Brodu od kad je balkanska izbjeglička ruta krenula kroz Hrvatsku.

Dječakovi roditelji su u potrazi za boljim životom krenuli s područja Sirije koje je trenutno pod nadzorom ISIL-a.

Za kumu su dječaku izabrali volonterku slavonskobrodskog Crvenog križa Andreju Dorić. "Obitelj s troje djece stigla je sinoć u kamp. Majka je ubrzo dobila trudove tako da smo je odveli u ambulantu, a zatim i u bolnicu. Prošla večer bila je baš ugodna za raditi, tako da smo se šalili kako bi u grupi koja je upravo dolazila mogla biti i nova beba", rekla je danas za Hinu Andreja Dorić dodajući da je porod prošao brzo i bez komplikacija. 

Andreja Dorić je u aktualnu izbjegličku krizu uključena od samog početka, a od kada je kamp ustrojen u Slavonskom Brodu, redovito volontira u noćnim smjenama. 

"Ovo je prva beba u mojoj smjeni, a od 2 .studenog tek petnaestak noći nisam bila na dežurstvu. Sve kolege, kao i ja jako se razveselimo ovakvim trenutcima koji daju posve drugo svjetlo na situaciju u kojoj se nalaze ljudi koji prolaze kroz Slavonski Brod",  istaknula je. Ona tijekom dana radi svoj redovni posao, a oko podneva je žurila u posjet kumčetu i majci s prigodnim darovima, jer se očekuje da će sirijska obitelj vrlo brzo nastaviti put prema zapadu Europe. 

Od izbijanja izbjegličke krize kroz Hrvatsku su prošle 654 tisuće izbjeglica, a tijekom današnjeg dana nije bilo novih ulaza.

>> Nakon Kroacije, u Slavonskom Brodu rođen i mali Sirijac Hrvoje

Komentara 5

DU
Deleted user
15:13 24.02.2016.

Eto počeše se kotiti...Od jednog milijuna će ih uskoro biti dva, pa četiri, pa osam, itd, itd. Crno nam se piše...

HH
helgin@hogar
17:04 24.02.2016.

kuma??? niste li to trebali staviti pod navodnike? kumstvo sa rodjenjem idu u istu recenicu samo u krscanskoj religiji, a ovi migranti su arapi, druga religija, islam!

KS
krao_sam
19:49 24.02.2016.

Vise se rodilo njihove djece nego vase.. E brodjani moji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije