Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JA TO NISAM REKAO'

Šerbedžija umalo napustio studio nakon pitanja o Domovinskom ratu: 'Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čovječe'

rade šerbedžija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
29.11.2016.
u 14:28

Rade Šerbedžija nedavno se našao na meti Ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda

Glumac Rade Šerbedžija umalo je otišao iz studija nakon pitanja voditelja Tihomira Ladišića prilikom gostovanja na N1 televiziji

– Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čovječe, ne želim o tom stvarima govoriti! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već – to nije istina, citirali su žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim biti tako obilježen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje? – reagirao je Šerbedžija nakon pitanja Tihomira Ladišića tko je u Domovinskom ratu bio agresor, a tko žrtva.

Rade Šerbedžija nedavno se našao na meti Ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda koji je reagirao zbog Šerbedžijinih navodnih izjava. Šerbedžija tvrdi da on to nikada nije rekao te da je novinarima poslao transkript razgovora sa Sajma knjiga u Beogradu, a zatražio je i ispriku od ministra Medveda.

– Nije slučajno da su ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci – rečenica je na koju je reagiralo Ministarstvo branitelja, no Šerbedžija se ogradio od toga da je to njegova izjava.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske – stajalo je u priopćenju Ministarstva branitelja.

U priopćenju su najoštrije osudili navodne izjave Šerbedžije. Ministarstvo je tada u priopćenju navelo i kako su dužni "svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena".

>> Ministarstvo branitelja: 'Osuđujemo izjavu Šerbedžije, ona je neprimjerena'

Komentara 77

Avatar zajutrak
zajutrak
17:36 29.11.2016.

Što nije.., jer ona narodna ; "ne pada jabuka daleko od stabla ", stoji ...

Avatar juricamesko
juricamesko
17:43 29.11.2016.

ne treba Rade napuštati studio niti se više treba izjašnjavati.svojim izjavama i životom u proteklih 25 godina stotinu puta je pokazao da za njega Srbija nikada niti je bila niti će biti agresor na Hrvatsku.on i dalje misli ono što mnogi velikosrbi ne mogu prežaliti "uništili ste nam našu voljenu Jugoslaviju i oduzeli nam naše more".

MA
MarioG
14:53 29.11.2016.

hahahah, pernar-virus u medijima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije