Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BONUSI DIREKTORIMA ŠUMA

SDP-ov Ronko napao bivšeg SDP-ova ministra: 'Ako je on potpisao, treba i odgovarati'

Zdravko Ronko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.11.2016.
u 14:04

– Podržavam ovu odluku. To su sramotni bonusi u Hrvatskim šumama gdje otpuštaju ljude. To je državna tvrtka koja ima velike potencijale i gdje se moglo puno bolje gospodariti – rekao je Miro Bulj

Saborski zastupnici Mosta i SDP-a Miro Bulj i Zdravko Ronko pozdravili su u četvrtak ostavku članova uprave Hrvatskih šuma te odluku ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da im nema namjeru isplatiti otpremnine i bonuse.
– Podržavam ovu odluku. To su sramotni bonusi u Hrvatskim šumama gdje otpuštaju ljude. To je državna tvrtka koja ima velike potencijale i gdje se moglo puno bolje gospodariti – rekao je Miro Bulj.  Glavnog krivca za te "sramotne bonuse" Mostov zastupnik vidi u bivšem SDP-ovu ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini.
– Već je bilo i vrijeme kratko je komentirao Ronko, a na pitanje tko je glavni krivac, odgovorio je kako je to "onaj tko ih je postavio".

Za priču s bonusima saznao iz medija
 Upitan kako tumači da je članovima uprave bonus zajamčen te oni mogu tužiti državu, pa će porezni obveznici to platiti, Ronko je kazao kako on za tu priču o bonusima nije znao, već je o svemu saznao iz medija.
– Kao saborski zastupnik nisam znao za to. Saznao sam iz medija ove godine u proljeće i mislim da ako oni uspiju u nakani da ostvare pravo putem suda, netko za to mora odgovarati – rekao je Ronko. Novinare je zanimalo i bi li trebao odgovarati SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, na što je Ronko odgovorio: – Ako je on potpisao, treba i odgovarati.
Iz Ministarstva poljoprivrede danas su priopćili da je tročlana Uprava Hrvatskih šuma (HŠ) dala ostavku, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izvijestio ih je da im nema namjeru isplatiti višemilijunske otpremnine i bonuse.

>>Ronko: „ Bio bi red da Požežani uzmu metlu i temeljito pometu HDZ-ovu vlast“

Komentara 3

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:28 17.11.2016.

Važno je kako ministar bivši kupuje vile (bez obzira što su derutne), stanove, a do dolaska na ministarsko mjesto bio je samo jedan neuspješni privatnik koji je dugovao dobavljačima i državi. Zar netko misli kako on nije umastio svoje brke sa ovim bonusima. Pa on je prijatelj iz studentskih dana sa Pavelićem, zajedno su u toj priči. Treba ga staviti na stup srama. Ljigavac!

OB
ObrenM
14:52 17.11.2016.

Po izgledu je slican polazniku specijalne skole,a po (ne)djelima Arsenu Lupenu.

RP
rpzagreb
19:09 17.11.2016.

Čim se spomene odgovornost ali ne politička, stvari postaju dramatične. Počinje ljigavo prebacivanje odgovornosti na druge ili bivše ili svejedno.....Konačno bi svaki političar trebao i morao biti odgovoran za svoje postupke,u protivnom sve što su radili, rade ili će raditi nema nikakvog smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije