Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cro demoskop

SDP i dalje gubi potporu, ORaH-u raste popularnost

Mirela Holy
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.04.2014.
u 11:39

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop za ožujak, pokazuje nastavak trendova na domaćoj političkoj sceni, javlja HRT.

Iako je i dalje prvi s 20,7 posto SDP i dalje gubi potporu. Rejting mu je za 1,7 posto niži nego u veljači. Drugi je HDZ, koji je s 20,2 posto zadržao rejting iz prošlog mjeseca. A nastavak uzleta potvrdio je ORaH, sa 7,8 posto, koji je na četvrto mjesto potisnuo Hrvatske laburiste. Peto mjesto dijele HNS i Nacionalni forum.

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj (31,7 posto). Na drugom mjestu je Mirela Holy (9,0 posto) a na trećem Slavko Linić (6,0 posto). Najnegativniji političar je Tomislav Karamarko (31,0 posto), te Zoran Milanović (28,2 posto).  Rad predsjednika Josipovića ocijenjen je sa 3,57, a Vladin rad sa 2,05. Politiku Vlade Zorana Milanovića u potpunosti podržava 7,0 posto ispitanika, a nikako ne podržava 40,2 posto, prenosi HRT.

>>SDP i HDZ po Crobarometru izjednačeni na euroizborima

Komentara 70

Avatar vitez
vitez
12:14 05.04.2014.

Holy izgleda kao iz podzemlja, ledeni pogled, nema tu kruha niti života, ali mediji ju forsiraju do iznemoglosti...

Avatar guten_tag
guten_tag
12:15 05.04.2014.

Najuspješniji u pražnjenju džepova građanima je bio donedavno najpopularniji ministar u svemiru, držao je drugo mjesto bez konkurencije. Sada kad je u nemilosti Premijera i kad je kuma u pritvoru gurnuli ga na treće mjesto dok Holy s onim telećim osmjehom sada guraju kao "vlak u snijegu".

PE
peace7
12:27 05.04.2014.

Mizerna stranka ne bude osvojila 0.5% glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije