Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kasnili 11 dana

SDP bez 610.000 kuna zbog kašnjenja s financijskim izvješćem

Zoran Milanović SDP
Foto: Robert Anić/PIXSELL
13.05.2014.
u 10:18

Vladajuća stranka ostaje bez novca iz državnog proračuna jer nije na vrijeme i DIP-u dostavila financijski izvještaj, iako su ga u roku dostavili Fini i Državnom uredu za reviziju. No, SDP-u prijeti i novčana kazna od 50 do 500.000 kuna, prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i političke promidžbe

SDP ostaje bez 610.000 kuna sredstava iz proračuna jer je i ove godine zakasnio s predajom financijskog izvješća. I lani je, podsjetimo, SDP kasnio s objavom izvješća na svojim internetskim stranicama i to na koncu platio visokih pet milijuna kuna.

Ove godine taj su dio na vrijeme odradili, izvješće su poslali i Državnom uredu za reviziju i Fini, no zaboravili su to napraviti i u Državnom izbornom povjerenstvu, gdje su kasnili jedanaest dana.

– Iznos kazne je razmjeran s brojem dana zakašnjenja. Riječ je o jedanaest dana zakašnjenja, godišnji iznos za financiranje je oko 20 milijuna kuna. Kada to podijelite sa 365 dana i pomnoženo sa jedanaest dana, cifra je oko 610 tisuća kuna – kazao je predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, SDP-ov Peđa Grbin.

No, osim tog iznosa administrativne kazne, SDP-u prijeti i novčana kazna, budući da je za ovo nedjelo prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i političke promidžbe predviđena kazna od 50.000 do 500.000 kuna. Naime, DIP će svu dokumentaciju proslijediti DORH-u, koji će, ovisno o tome procijeni li da je u cijelom slučaju bilo elemenata prekršaja,  predmet uputiti na Prekršajni sud. Dođe li do toga, sud odlučuje o visini kazne.

Zanimljivo, upravo je SDP nakon prošlogodišnjeg kašnjenja i visoke kazne odlučio promijeniti zakon i uvesti obvezu da se izvješće šalje i DIP-u, da bi sad baš oni zakasnili s tim dijelom svoje obveze.

>>SDP zakasnio s predajom financijskog izvješća DIP-u

Komentara 31

Avatar Carrera
Carrera
10:35 13.05.2014.

eto, toliko su nespsobni da ni izvješaje ne mogu na vrijeme pripremiti, kamo li će išta drugo. a onda se još neki čude kako ne znaju povući sredstva iz eu fondova...

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:37 13.05.2014.

I oni bi vodili državu??? Stranku nisu sposobni voditi kako spada...

CB
Conan Barbarin
10:34 13.05.2014.

stalno sdp-ovci kasne sa predajom svojih izvješća i to mi sve više postaje sumnjivo, sve više gubim povjerenje u njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije