Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆEV ANALITIČAR

Jović: HDZ me napada, a savjetovao sam njihova dva ministra!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.03.2014.
u 07:53

Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da se ne sjeća detalja angažmana Dejana Jovića

Dejan Jović, glavni analitičar predsjednika Josipovića, od 2004. do 2006. godine bio je kao posebni savjetnik HDZ-ovih ministara vanjskih poslova, prvo Miomira Žužula, a zatim Kolinde Grabar-Kitarović. Potvrdio nam je to sam Jović, a potvrdu smo dobili i u Ministarstvu vanjskih poslova.

Angažirao ga Žužul

Jović nije bio klasični zaposlenik Ministarstva nego je imao ugovor jer ga je, kao tadašnjeg profesora na jednom britanskom sveučilištu, Žužul angažirao kako bi pomogao da V. Britanija Hrvatskoj ukine vize. Informacija o tom Jovićevu angažmanu tim više dobiva na važnosti jer ga je HDZ optužio da je kao savjetnik predsjednika Josipovića zaposlen bez sigurnosne provjere. To je bio odgovor HDZ-a na činjenicu da Josipović namjerava sazvati sjednicu VONS-a jer je šef HDZ-a kao tadašnji šef SOA-e prije sedam godina zaposlio kao agenta čovjeka koji nije prošao sigurnosnu provjeru.

– Kada smo riješili problem viza u ožujku 2006. nisam tražio da mi se produlji ugovor jer je moj posao posebnog savjetnika bio gotov. Već danima sam izložen suludim napadima iako sam prošao sigurnosnu provjeru i optužbe HDZ-a nemaju veze s istinom – rekao nam je Jović. U HDZ-u su pak komentirali da je jedno biti virtualni savjetnik ministra, a drugo glavni analitičar predsjednika Josipovića. Budući da je Jović posebni savjetnik bio u Sanaderovo vrijeme, u HDZ-u kažu da je to njima kao da je savjetovao HNS. Miomir Žužul, koji je angažirao Jovića, već dva dana nije dostupan na mobitel, a Kolinda Grabar-Kitarović iz Bruxellesa poručuje da je u Ministarstvu vanjskih poslova, kad je imenovana za ministricu nakon Žužulove ostavke, naslijedila savjetnike i konzultante.

– Doista se ne sjećam detalja angažmana Dejana Jovića. Tada sam imala veliku odgovornost zbog pregovora s Bruxellesom i ne pamtim sve detalje o konzultantima i vanjskim savjetnicima, znam da smo mnogima otkazali suradnju – izjavila je Grabar-Kitarović.

Tema na Facebooku

Jović pak na Facebooku piše: “I to ne da sam savjetovao bilo koje ministre, nego HDZ-ovu potencijalnu kandidatkinju na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Koja je, valjda, sigurnosno oprezna osoba – budući da vidimo gdje sad radi. Kako to da je NATO primio tako visoko nekoga tko je mene pripustio blizu njoj(zi).” Osim što su Jovića optužili zbog sigurnosne provjere, što je on demantirao, hadezeovci su glavnog Josipovićeva analitičara prozvali i da je “osoba koja se javno zauzimala za očuvanje Jugoslavije, koja je bila protiv samostalnosti Republike Hrvatske i koja se javno zalagala da Hrvatska ne uđe samostalno u EU”.

>> Dejan Jović prošao je provjeru, ali tek pet mjeseci nakon imenovanja

Komentara 65

DU
Deleted user
09:02 05.03.2014.

""Jović nije bio klasični zaposlenik Ministarstva nego je imao ugovor "" radio je samo na jednoj temi na ugovor, vize, pa naravno tko ga se sjeca, sada je uposlenik za stalno kopd naseg vrlog predsjednika, a znamo kakove stavove ima!!

NA
nationalgeografic
08:43 05.03.2014.

Postoji li novinar u HR koji će konačno postaviti pitanje Vesni Pusić vezano uz pojašnjenje njene izjave o podjednakoj krivnji za rat? Ima li takvog novinara?

BL
Blizard
08:37 05.03.2014.

Jovicu jesili prošao provjere prije , poslije , manje vise ali kako kao glavni analitičar Josipovica , možemo uočiti i njegovo djelovanje ..., a to antihrvatski , region , pomirba s braćom , bez obzira na tolika neriješena bolna pitanja po Hrvate . Kakvim se snagama Josipovic okružio vidljivo je svakodnevno . Tvoje izjave u svjetskim medijima osudili su svi koji znaju sto se dogadjalo 91 ..! Jovicu nepoželjan si za hrvatski puk , nestani !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije