Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hypo i Ina-MOL

Sanaderovi branitelji traže izuzeće Turudića i svih drugih sudaca Županijskog suda

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.09.2015.
u 20:14

Obrazložili su kako smatraju da bi Turudić mogao biti pristran, s obzirom na izjave koje je davao medijima

Tko će predsjedati sudskim vijećem i u kakvom će sastavu biti vijeće koje će u ponovljenom suđenju za afere Hypo i Ina - MOL suditi Ivi Sanaderu, trebalo bi se znati sutra.

Naime, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, Sanaderovi branitelji, danas su na pripremnom ročištu zatražili izuzeće Ivana Turudića i kao predsjednika sudskog vijeća koje treba suditi Sanaderu i kao predsjednika suda. Uz to, tražili su i izuzeće svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda koji bi mogli odlučivati o Turudićevu izuzeću. Obrazložili su kako smatraju da bi Turudić mogao biti pristran, s obzirom na izjave koje je davao medijima, a priložili su i snimku njegove objave presude.

Branitelji smatraju da bi pristrani mogli biti i suci koji će odlučivati o Turudićevu izuzeću, budući da im je on šef. Stoga su tražili da o svemu odluči Vrhovni sud. No sutra bi se prvo Turudićevo vijeće trebalo odlučiti je li zahtjev obrane utemeljen, a nepoznanica je ima li obrana pravo žalbe na odluku. Inače, o izuzeću Turudića kao predsjednika vijeća trebao bi odlučivati njegov zamjenik, dok bi o izuzeću Turudića kao predsjednika suda trebao odlučivati predsjednik Vrhovnog suda.

>>Mjesec istine Ive Sanadera

>>Sanader ostaje u Remetincu, obrana ide na ustavnu tužbu

Komentara 42

NA
navodno
10:34 07.09.2015.

Bit će uskoro vrlo zanimljivo pratiti razotkrivanje Rizol medije i sličnih agencija koje su odrađivali i odrađuju partijski PR.

ZM
zmik
10:41 07.09.2015.

Sanader je osudjen na tipicnom staljinistickom procesu. Najprije hajka i linc u medijima, slijedi farsa u sudnici, te na kraju drakonska presuda bez ijednog cvrstog dokaza. Obrazlozenje presude je posebna prica (ne bi je se postidio ni Visinski) i bilo bi smijesno, da nije zalosno sto je takovo stomoguce u jednoj nazovi demokratskoj zemlji, clanici EU. P.S. Gdje je 5.000.000 EUR koje je navodno Jezic primio u ime Sanadera?

KR
kresimirn
10:35 07.09.2015.

i ne to, treba sve do jednog suca pregledati koliko je predmeta zaprimio i rijesio a da mu nisu vraceni uz postotak od 10 % a ako ne ispuni uvjete, odmah dozivotna zabrana radom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije