Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLJUČENA PRVA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Sabor poreznu reformu poslao u drugo čitanje

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.11.2016.
u 14:57

Danas je zaključena prva, konstituirajuća sjednica, a zastupnici s radom nastavljaju idući tjedan od srijede s novom sjednicom i aktualnim prijepodnevom

Hrvatski sabor poslao je danas, nakon trodnevne rasprave, paket od 15 poreznih zakona u drugo čitanje. Zakoni su izglasani uglavnom tankom većinom od 78 ili 79 glasova HDZ-a, Mosta, manjina, zastupnika iz kluba Milana Bandića, SDP i Živi zid su bili protiv, HNS suzdržan, dok IDS i HSS nisu ni glasali.

Zastupnici su u drugo čitanje poslali izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, porezu na dobit, doprinosima, porezu na dohodak, porezu na promet nekretnina, lokalnim porezima, poreznoj upravi, fiskalizaciji u prometu gotovinom, o poreznom savjetništvu, trošarinama, posebnom porezu na motorna vozila, carinskoj službi te prijedloge Općeg poreznog zakona, Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza kao i Zakona o upravnim pristojbama.

Danas je zaključena prva, konstituirajuća sjednica, a zastupnici s radom nastavljaju idući tjedan od srijede s novom sjednicom i aktualnim prijepodnevom.

>> Marić slijedi preporuke EU snizujući poreze na rad i kupnju

>> Komu koristi hrvatska porezna reforma?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije