Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paušalna naplata

Sabor dopunio Zakon o HRT-u: Pristojbu će plaćati građani koji kasne s podmirivanjem obveza

hrt
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.10.2016.
u 11:40

Umjesto da prisilni postupak provodi putem odvjetničkih ureda, kao sada, HRT će nakon dviju opomena izdati platni nalog, uz koji će moći naplatiti paušal od 100 kuna

 Hrvatski je sabor u utorak većinom glasova dopunio Zakon o HRT-u pa će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

Umjesto da prisilni postupak provodi putem odvjetničkih ureda, kao sada, HRT će nakon dviju opomena izdati platni nalog, uz koji će moći naplatiti paušal od 100 kuna. Za predloženi zakon glasovao je 81 zastupnik, a 49 ih je ostalo suzdržano.

Sjednica je nastavljena raspravom o potvrđivanju nove vlade, čiji program predstavlja mandatar Andrej Plenković.

>> Plenković u Saboru predstavlja svoju Vladu: Sjednica započela stankom zbog uhićenih zastupnika Živog zida

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:52 19.10.2016.

Ukinuti pretplatu skroz ili poboljšati program za 400% pogotovo sport, serije i filmove !!!!!

DU
Deleted user
13:47 19.10.2016.

U čemu je razlika između protuzakonitog angažiranja vanjskih suradnika po ministarstvima, od angažiranja vanjskih suradnica na HTV-u? Prije Sanje Doležal, sad Vlatke Pokos? Za debele pare! Uz gotovo 3000 zaposlenih, gomile voditeljica i voditelja koji ne rade ništa, na tom mastodontu i leglu parazita. Zašto državna revizija nije pročešljala i njihovo poslovanje, kao što redovito češlja ministarstva? Zato se i ne može smanjiti pretplata za smeće koje emitiraju - kad se namire oni, pa razne sponzoruše i fufe kojima je HRT postao socijala, nestane novca! Ukinuti, sve rastjerati!

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
12:24 19.10.2016.

Ahahahaha Hanžeković ostade bez love ahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije