Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga runda smjena

Ružici Renić HTV1, Katarini Periši-Čakarun Informativno-medijski servis HRT-a

katarina periša čakarun i ružica renić andrijanić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
11.03.2016.
u 15:45

Kako smo pak neslužbeno doznali, novi ravnatelj programa HRT-a Jozo Barišić zatražio je jučer od svih glavnih urednika HTV-ovih programa da mu predaju svoje mandate na raspolaganje, što su oni danas i učinili

U nastavku smjena na HRT-u, danas je s mjesta glavnog urednika Prvog programa HTV-a smijenjen Igor Tomljanović, umjesto kojeg je novom šeficom HTV1 imenovana Ružica Renić. A s čelne pozicije HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS) istodobno je maknuta Lamija Alečković, umjesto koje je novom rukovoditeljicom IMS-a postala Katarina Periša Čakarun. Imenovanje Katarine Periše Čakarun i Ružice Renić potvrdili su i s HRT-a.

– Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao je danas Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa HRT-a nakon što je te dužnosti razriješena Lamija Alečković. Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa HRT-a Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao je danas Ružicu Renić Andrijanić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa HTV-a nakon što je te dužnosti razriješen Igor Tomljanović – stoji u prisavskom priopćenju.

Kako smo pak neslužbeno doznali, novi ravnatelj programa HRT-a Jozo Barišić zatražio je jučer od svih glavnih urednika HTV-ovih programa da mu predaju svoje mandate na raspolaganje, što su oni danas i učinili. Smjene ostalih očekuju se možda već i danas ili u idućim danima. Tako se govori da bi umjesto Vesne Karuze novim glavnim urednikom HTV2 trebao postati Bruno Kovačević.

Odlični Treći program HTV-a od inventivnog Deana Šoše, kao nova glavna urednica preuzela bi Vlatka Kolarević, dok bi Sanju Gvozdanović na funkciji glavne urednice HTV4 mogla zamijeniti Dijana Čović.

Nova  šefica  IMS-a,  Katarina  Periša Čakarun, dugogodišnja je novinarka i urednica u Informativnome programu HTV-a. Bila je urednica Redakcije unutrašnje politike HTV-a,  a kao novinarka,  reporterka, urednica i voditeljica radila je u brojnim emisijama Informativnoga programa HTV-a te velikim projektima poput praćenja izbora, obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje,  obljetnice pada Vukovara, itd. Na HTV-u radi  od  1996.  Tijekom dugogodišnjega  novinarskoga rada pratila je najvažnije političke događaje te ostvarila brojne intervjue s političarima i svim značajnim  sudionicima društveno-političkoga  života u Hrvatskoj.

Diplomirala  je hrvatski  jezik i književnost  na zadarskom Filozofskome fakultetu. A  Ružica  Renić Andrijanić diplomirala  je  novinarstvo  na  Fakultetu političkih  znanosti u Zagrebu. Novinarka je i urednica na HTV-u od 1992. U Informativnome  programu  HTV-a  radila  je  kao  novinarka,  voditeljica i urednica  brojnih emisija, od  Vijesti, podnevnoga, središnjega i večernjega
Dnevnika,  Hrvatske danas i Hrvatske uživo te drugih. Sudjelovala je i u posebnim  televizijskim projektima praćenja predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Bila je u timu za osmišljavanje projekata  Radni ručak  i Studio 4, koje je ujedno i uređivala i vodila. Prije imenovanja vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa HTV-a uređivala je emisiju  Otvoreno.

>> Radmanu kaznena prijava, a Tomac opet dobrodošao na HTV?

Komentara 35

Avatar A-10
A-10
16:17 11.03.2016.

Za "mi" je ovaj petak kišan i tmuran, a za "oni", tj. Hrvate, lijep i osvježavajući.

MO
mobitel20
16:24 11.03.2016.

Ajmo,ajmo, brze to malo...

ST
stefj
16:43 11.03.2016.

Gle, čini se da stvarno miče samo SDP-ove aktiviste... Možda ipak nešto bude od HRT-a, ovo trenutno je negledljivo, naročito dnevnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije