Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasno

Riječki SDP protiv isključivanja Linića, ljutiti Jovanović napustio sjednicu

Linić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
05.06.2014.
u 21:54

Zanimljivo je da je petnaestak minuta prije završetka sjednice sjedište gradskog SDP-a naglo napustio vidno ljutiti Željko Jovanović

Nakon večerašnje sjednice predsjedništva, a potom i Gradskog odbora riječkog SDP-a, zaključeno je da su jednoglasno protiv Linićeva isključenja iz stranke.

– Analizirali smo rezultate izbora za EU parlament, kako u Rijeci, tako i u Hrvatskoj i naravno da je jedna od tema bila i najavljeno isključenje Slavka Linića iz članstva SDP-a. Nije baš potpuno jasno je li predsjedništvo svoj zaključak definiralo na taj način ili nije, ali u svakom slučaju jednoglasan stav svih članova GO SDP-a jest, ako takav prijedlog bude u subotu na Glavnom odboru stranke, da se glasuje protiv takvog prijedloga, kazao je nakon duge sjednice Gradskog odbora SDP-a Rijeke predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel.

Zanimljivo je da je petnaestak minuta prije završetka sjednice sjedište gradskog SDP-a naglo napustio vidno ljutiti Željko Jovanović. Kako saznajemo, tijekom diskusije koja je trajala više od dva sata, Jovanoviću su upućene teške riječi, zbog čega je naglo otišao, žestoko zalupivši vratima.

Novinare je zanimalo što je Jovanovića toliko naljutilo.

– On nije član Gradskog odbora, pa nije mogao glasovati, a zašto je ljutit, to morate pitati njega, kazao je Obersnel. Na pitanje hoće li na Glavnom odboru tražiti tajno glasovanje, Obersnel je rekao da za takvo što nema potrebe.

– Čak nisam ni siguran da je to predviđeno poslovnikom o radu Glavnog odbora, ali vjerujem da još uvijek imamo dovoljno snage i hrabrosti pogledati jedni drugima u oči i kazati što mislimo, rekao je Obersnel.

Željko Jovanović, koji je već ranije uskratio podršku Slavku Liniću, na sinoćnjoj je sjednici ponovno pokušao uvjeriti riječke stranačke kolege da je Linić stranci nanio štetu svojim prošlotjednim istupom u javnosti i da je stavio sebe ispred SDP-a

Uglavnom je ponovio već ranije izrečeno u Rijeci, nekoliko sati nakon što je Linić održao pressicu, no, očekivano, za izrečeno nije dobio podršku. Štoviše, sve je iziritirao svojim nastupom, kažu riječki esdepeovci. Slavko Linić, koji je prethodno govorio na sjednici Glavnog odbora, nije se izravno "tukao riječima" s Jovanovićem. U žestokoj raspravi u kojoj su padale i teške riječi činili su to drugi, a među njima je navodno bio ženski dio Glavnog odbora. Pred Jovanovićev nagli odlazak sa sjednice, petnaestak minuta prije kraja, atmosfera je bila dobrano usijana, prozvan je izdajnikom i rečeno mu je da ga treba biti stid nakon, čega je izrevoltiran izjurio iz stranačkih prostorija lupajući vratima.   

Obersnel je komentirao i Milanovićevu izjavu da bi neizjašnjavanje ili nepodržavanje njegova prijedloga da se izbaci Linića značilo i pad Vlade.

– Ne znam, ali mislim da u ovome trenutku raspravljamo o sudbini Slavka Linića u kontekstu članstava u SDP-u, a što će to značiti za Vladu, za predsjedništvo, to moraju oni sa sobom raščistiti, računajući na odluku koju su donijeli – zaključio je Obersnel. Dodao je kako nisu raspravljali o kandidaturi Zlatka Komadine za predsjednika stranke.

– To je najava nečega što će se dogoditi u nekoj budućnosti. U svakom slučaju bit će dovoljno vremena da o tome razgovaramo kada za to dođe vrijeme. Naš statut predviđa da se svatko može kandidirati za predsjednika na bilo koju funkciju – rekao je na kraju Obersnel.

>> Linić pred Odborom ni 10 min.: Dobio rok do ponedjeljka

Komentara 74

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:41 05.06.2014.

Kojeg su dana predsjednički i parlamentarni izbori, da se riješimo partije?

DE
Dejan1000
21:32 05.06.2014.

SDP se kao stranka raspada.

Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
21:30 05.06.2014.

Ma istrijebite se više do kraja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije