Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desetu godinu zaredom

Riječani mimohodom i paljenjem svijeća obilježili Dan sjećanja na Vukovar

Rijeka mimohod Vukovar
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
15.11.2016.
u 22:38

Okupljeni Riječani zajedno sudjelovali u molitvi za sve poginule branitelje koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić

Desetu godinu za redom u Rijeci je danas navečer mimohodom i paljenjem svijeća na Mostu hrvatskih branitelja obilježen Dan sjećanja na Vukovar, na vukovarsku tragediju 1991. godine i stradanja u velikosrpskoj agresiji.

Manifestaciju organiziraju Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Udruga 128. brigade Sv. Vid i klub navijača Armada Rijeka, a priređuje se desetu godinu zaredom

U dvorani "Izidor Kršnjavi" u sušačkoj gimnaziji održana je svečana akademija na kojoj su svoja sjećanja izložili vukovarski branitelji Ivan Bošnjaković Bola i Tomislav Orešković. Nakon akademije su gimnazijalci u koloni sjećanja krenuli prema Mostu hrvatskih branitelja u središtu grada, gdje su se susreli s drugom kolonom, u kojoj su bili članovi navijačke skupine Armada i drugi Riječani. Oni su se okupili kod murala s natpisom "Vukovar" u Vukovarskoj ulici i u koloni preko Brajde i Korza došli do mosta.

Potom su okupljeni Riječani zajedno sudjelovali u molitvi za sve poginule branitelje koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić, a kod Spomenika na mostu su zapaljene brojne svijeće i simboličnih 25 baklji za 25 godina od vukovarske tragedije.

 Tijekom dana, u Domu kulture u Bakru prikazan je dugometražni dokumentarni film "Ovčara, neispričana priča" u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja Grada Bakra te Udrugom specijalne policije "Ajkula". 

Komentara 4

ST
stimo
08:03 16.11.2016.

gdje bi gradonacelnik i frljic

SD
sdpesticid
11:20 18.11.2016.

armada, na čast grada rijeke i ponos hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije