Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PROCEDURE

Reiner: Neizvedivo je da se u petak potvrdi Vlada

Plenković, petrov
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
07.10.2016.
u 13:38

Ministar vanjskih poslova na odlasku, Miro Kovač, nije znao reći hoće li biti ministar i u novoj Vladi te je poručio kako o tome odlučuje mandatar, čelnik HDZ-a Plenković.

Predsjednik Sabora Željko Reiner objasnio je danas kako je zbog procedure, slijedom Poslovnika, neizvedivo da se na konstituirajućoj sjednici 9. saziva Sabora, koja je sazvana za petak, 14. listopada u 15 sati, potvrdi i Vlada.

- Nije realno da će se sve ono što se mora napraviti da bi se izabrala Vlada moglo napraviti, čak ni do ponoći. Vjerujem da će se konstituirati Sabor, a onda se sjednica nastaviti, najvjerojatnije u ponedjeljak i odraditi ostali dio posla – kazao je Reiner.

Ministar vanjskih poslova na odlasku, Miro Kovač, nije znao reći hoće li biti ministar i u novoj Vladi te je poručio kako o tome odlučuje mandatar, čelnik HDZ-a Plenković. Isto kaže i ministar branitelja na odlasku Tomo Medved. Ni Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, za koju se govori da neće dobiti novi mandat, nije potvrdila da neće biti nova ministrica, već je poručila kako smatra da je dobro radila svoj posao te kako bi voljela dobiti novi mandat.

Čelnik HSS-a Krešo Beljak kazao je kako mu je drago da su potpisi izabranih zastupnika HSS-a za mandatara Vlade Andreja Plenkovića pomogli i ubrzali formiranje vlasti, a na pitanje hoće li glasovati za tu Vladu u Saboru, odgovorio je kako to tek treba dogovoriti na stranačkim tijelima. 

>> Plenković: Prve 2 godine Petrov će biti predsjednik Sabora. Imat ćemo 90 ili više potpisa. Petrov: Važno je da tri najvažnije funkcije ne pripadaju istoj opciji

Komentara 4

GU
gunđo
14:44 07.10.2016.

U budućoj vladi svi bi obvezno morali dobro govoriti engleski jezik,imati VSS i minimalno10-15 godina radnog staža na adekvatnim poslovima .

KU
kupatilo
14:12 07.10.2016.

Kovac je miran i staložen i treba ostati.

KA
kajinx
14:53 07.10.2016.

Hasanbegoviću, osnuj kršćansku stranku da spasi Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije