Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

'Reinerova izjava vrlo je opasna, SDP će iskoristiti sva pravna sredstva'

Ranko Ostojić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.02.2016.
u 18:25

Ostojić je rekao da SDP neće odustati od njega na čelu odbora, iako u ovom trenutku nije bitno da je to baš on

Ranko Ostojić poručio je da je plan vladajućih da ne podrže njegovo imenovanje na čelo saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zapravo plan da taj važni odbor radi bez oporbenog predsjednika koji bi nadzirao sigurnosno-obavještajni sustav.

– Hrvatski sabor nema i neće konstituirati jedno od najvažnijih tijela koje bi trebalo nadzirati rad sigurnosnog sustava, ali i druge jako važne teme vezane za unutarnju politiku i sve ono što je vezano uz imenovanje određenih osoba. Vrlo je opasna izjava koju smo čuli na kraju ovog zasjedanja danas, a to je da odbor može raditi bez predsjednika, što sam čuo od gospodina Reinera. Moram odmah upozoriti da će SDP iskoristiti sva pravna sredstva da takvu stvar spriječi. Očito je to bila namjera da se zapravo radi bez predsjednika kojeg po zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu daje najveća oporbena stranka, bez obzira na to o kome se radilo – komentirao je Ostojić te dodao da SDP neće odustati od njega na čelu odbora, iako u ovom trenutku nije bitno da je to baš on.  

– SDP će principijelno braniti situaciju, a to je da mu nitko ne može oduzeti pravo da predlaže onoga tko bi trebao biti osoba koja vodi taj odbor. Nema šanse da taj odbor može raditi bez predsjednika i sve ove namjere koje su očite idu upravo u tom smjeru – sumnja Ostojić.  

Osvrnuo se i na odluku predsjednice RH da razriješi Komisiju za pomilovanja.  

– Drago mi je da je moja inicijativa uspjela, a to je da vidim da je Komisija za pomilovanje smijenjena i nadam se da će biti nastavljeno dalje sve ono što sam predlagao i tražio. Mislim da je to pravi posao i saborskog zastupnika i osobe koja radi na ovakvim poslovima – tvrdi Ostojić te dodaje kako raspuštanje Komisije ne smije biti kraj te priče s pomilovanjima.

– Ne želim utvrđivati odgovornost i nisam u onom tijelu koje to utvrđuje, ali smatram da javno priznanje Vladimira Šeksa o tome da je utjecao na komisiju dokazuje da je očito to komisija provela. Svi ovi potezi koji se sada rade su smanjenje neugodnosti koje su se dogodile, ali mislim da ovdje treba mnogo ozbiljnija istraga. Ovdje se ne radi o nagađanjima, o indicijama, o bilo čemu što bi se reklo da je ogovaranje, ovo je vrlo ozbiljna stvar. Odradila policija svoj posao, odradio DORH, odradio sud, presuda donesena i onda nakon toga da netko može utjecati i moram još gore sumnje izraziti, da može pomilovati nekoga tko ne zaslužuje, to je apsolutno opasno i zaslužuje ozbiljnu istragu – upozorava Ostojić. Ne zna što će se dalje događati sa spornim pomilovanjima, ali drži da je nedopustivo da ona ostanu aktualna.

>> Reiner nije dopustio glasovanje o Ostojiću za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

>> Odbili Ostojića za Odbor za unutarnju politiku: Nervozan je

Komentara 43

KA
kajinx
18:40 05.02.2016.

Eto, Ostoja Ranković se borio za pravdu i sigurnost Hrvatske, a sada ga ignoriraju. Hm, baš se mislim zašto?

KA
kajinx
18:43 05.02.2016.

Ostojić: Zaposlio sam milicionare is Srbije da nam pomognu i to nije bilo dosta da im pokažem moju solidarnost.

DU
Deleted user
18:42 05.02.2016.

Nagovjestili ste pako u saboru,imate ga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije