Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči 2. kruga izbora

Ostojić: Ako se nisi sposoban sa mnom suočiti, kako ćeš se suočiti u daljnjoj bitci? Bernardić: Tko gubi, taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram

Davor Bernardić i Ranko Ostojić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
25.11.2016.
u 12:49

Ostojić je rekao da nikad ne bi savjetovao predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću da ide na sastanak s Josipom Klemmom

Ranko Ostojić na današnjoj je izvanrednoj press konferenciji u sjedištu SDP-a na Iblerovu trgu, dan prije drugog kruga izbora za predsjednika stranke, kritizirao protukandidata Davora Bernardića, optužujući ga, između ostalog, da je odbijao sučeljavanja. Iako je Bernardić u prvom krugu ostvario značajno bolji rezultat, poručio je da ne odustaje te je pozvao članove stranke da izađu na izbore.

– Bira se lider, onaj koji treba voditi SDP i ne može vam biti svejedno hoćete li sutra izaći na izbore ili ne. Nemojte se pokolebati, kao što ja nisam, bez obzira na svaku poruku da ne izađete, telefonske pozive da je bitka gotova, ja vam šaljem poruku: Do pobjede nema povlačenja – rekao je Ostojić.

Rekao je da je ove poruke htio poslati sa sučeljavanja, ali da Bernardić u ponedjeljak nije mogao biti na Otvorenom HTV-a, pa je to odgođeno za četvrtak, ali se na kraju ni to nije odgodilo. Rekao je i da se Bernardić odbio sučeliti na nizu drugih televizija.

– Ako se nisi sposoban sa mnom suočiti, kako ćeš se suočiti u daljnjoj bitci ako budeš izabran za lidera? – upitao se Ostojić, dodajući da je najgore izbjegavati situaciju u kojoj si spreman pokazati članovima da možeš biti lider.

Davor Bernardić na Facebooku je odgovorio na optužbe.

- Ovo je bila kampanja sučeljavanja, imali smo ih u prvom krugu pred članovima, u drugom pred televizijskim kamerama i slušateljima radija. Ukupno 11. Svatko je imao priliku reći što misli, SDP je takva stranka i zato smo bolji od drugih. S pristupom prozivanja i isključivosti smo sutra završili. Tko gubi, taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram - poručio je Bernardić na Facebooku.

"Neka Most uči od zagrebačkog SDP-a"

Bernardića je Ostojić kritizirao i rekavši da je Zagreb, iako je Bernardić dugo na čelu zagrebačkog SDP-a, ostao utvrda Milana Bandića i HDZ-a

– Ako se tako misli voditi SDP i ako je to put buduće pobjede, ja se s time ne slažem – rekao je Ostojić.

Rekao je i da "nema cvijeća Davora Bernardića na Cvjetnome" te da Bernardić nije spreman pobijediti Bandića niti bilo što reći protiv njega.

– SDP onda ide u zagrljaj kome? Našim oponentima – rekao je Ostojić.

Kritičan je prema zagrebačkom SDP-u bio i komentirajući propali slučaj zapošljavanja kuma Bože Petrova Marija Bukmira na funkciju zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda. Ironično je rekao da bi u Mostu trebali učiti "od trgovačkih varijanti koje imamo u Zagrebačkom SDP-u" i zapošljavanju suradnika u Zagrebačkom holdingu.

Još je jednom poručio da ne odustaje.

– Ne da ne odustajem, nego idem po pobjedu sutra, pozivam sve članove i članice SDP-a da ni oni ne odustanu, da izađu na izbore. Ovo su važni izbori, možda čak i prijelomni za SDP. Glasajte na način da nitko ne može prisvajati vaš glas – rekao je Ostojić, pozivajući glasače da misle svojom glavom.

Ostojić je također optužio Bernardića da nije ispunio obećanje o uvođenju načela jedan član – jedan glas na izbore za sve stranačke organe.

– To neispunjeno obećanje nitko ne primjećuje, a Bernardić je to obećao – rekao je Ostojić.

Sastanak s Klemmom

Ostojić je rekao i da nikad ne bi savjetovao predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću da ide na sastanak s Josipom Klemmom.

– Onaj tko je organizirao sastanak s Klemmom je kod Davora Bernardića. Je li to promjena za koju članovi i članice trebaju glasati? Po meni, ne. Oni koji su dogovarali koaliciju s HSS-om, koji su sad pretrčali kod Davora Bernardića, je li to promjena koju SDP očekuje? Ne – rekao je također Ostojić.

Osvrnuo se i na jučerašnju objavu SDP-ova saborskog zastupnika Tomislava Žagara da postaje nezavisni zastupnik. Rekao je da je Žagar prije mjesec dana najavio ostavku na mjesto županijskog predsjednika.

– To je njegova osobna odluka, svatko ulazi u stranku dobrovoljno, isto tako iz nje izlaziš, ali očekujem od njega da kao korektni SDP-ovac i kolega, bivši, vrati mandat stranci koja je taj mandat izborila – rekao je Ostojić.

>> 'Postajem nezavisni zastupnik, više se ne osjećam dobro kao član SDP-a'

Komentara 67

DU
Deleted user
09:20 25.11.2016.

Udbaška posla svastičara s Poljuda.

SE
sestrićna
09:29 25.11.2016.

udbaši imaju i svoju tv n1 koja ih prati u stopu..vjerojatno je ranko odustao jer je beograd shvatio da će moći preko ranka i ostale sdss ekipe u sdp.u kontrolirati bernardića pa mu naredio da se povuče...

AA
ana.ane24
09:20 25.11.2016.

....zar ostoja ranković nije sve kazao.???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije