Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan antifašističke borbe

Radnička fronta poručuje: Tko ne želi o kapitalizmu, neka šuti o fašizmu

Radnička fronta
Igor Kralj/PIXSELL
21.06.2015.
u 12:19

"Suština fašizma je razbijanje radničkog pokreta", stoji u priopćenju Radničke fronte

U povodu Dana antifašističke borbe, koji se obilježava sutra, stranka Radnička fronta u priopćenju je poručila da "tko ne želi o kapitalizmu, neka šuti o fašizmu".

"Suština fašizma je razbijanje radničkog pokreta", stoji u priopćenju Radničke fronte te dodaju da fašizam nastaje "u vremenima kada se vladajuća kapitalistička klasa više ne može nositi sa svom silom antagonizama unutar okvira liberalne demokracije".

"Antifašizam je odgovor na razaranje radničkog jedinstva"

"Uslijed krize, ekonomske nejednakosti i jačanja radničkog pokreta liberalna demokracija pokazuje se preslabom da nadvlada ta unutrašnja proturječja i održi vlast kapitalističke klase. Ona lijek počinje tražiti u fašizmu – najreakcionarnijem obliku vlasti buržoazije koji se oslanja na ideju jake države i jedinstva među klasama", smatraju u Radničkoj fronti te dodaju da "kada kapitalizam truli, onda smrdi na fašizam".

Naglašavaju da je antifašizam "odgovor na agresivnu reakciju kapitalizma na njegove unutrašnje proturječnosti, odgovor na razaranje radničkog jedinstva, odgovor na pokušaje restitucije prevaziđenih oblika života i rada". "Fašističke bande nisu puki „necivilizirani huligani“, nego prije poslušni sluge sistema. Stoga, drugovi, tko ne želi o kapitalizmu, neka šuti o fašizmu", zaključuju iz Radničke fronte.

>>Radnička fronta: Pitaju nas hoćemo li kapitalizam rušiti nasilno

>>Radnička fronta ministre traže da spase Imunološki, a mladež HDZ-a odlazak premijera

Komentara 36

Avatar Feniks
Feniks
13:32 21.06.2015.

Zamislite izjavu - serem se na Jasenovac - kao sto je Kapovic izjavio za stratište Hrvata.

BU
Bulaba
12:49 21.06.2015.

Ja sam radnik kojeg izrabljuje kapitalist, a ovi jugokomunistički parazitski uhljebi nisu radnici i bilo bi najbolje da se njih kolektivno pošalje u emigraciju i da se na njihova radna mjesta prime vrijedni radnici. Samo, tko bi igdje u EU htio zaposliti Kapovića koji 'sere na Bleiburg' i slične neradnike?

Avatar Slobodni_Parketar
Slobodni_Parketar
13:25 21.06.2015.

Mene samo zanima zašto se daje medisjki prostor ovim ekstremističkim marksističkim marginalcima u medijima. Ako je to politima onda dajte i drugim redikulima mjesta da iznose svoje stavove javno. Mladen Schwarz bi se veselio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije