Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gunja

'Radnici u obnovu škola kreću u ponedjeljak'

gunja
Branimir Bradarić
15.07.2014.
u 13:30

U Rajevu Selu imamo manju područnu školu, još jednu manju u Gunji, u Račinovcima, Strošincima i Posavskim Podgajcima i u svima njima će učenici na jesen ući u obnovljene učionice, rekao je Željko Uhlir

Radnici u ponedjeljak ulaze u školu Antuna i Stjepana Radića u Gunji i počinje obnova. Do početka školske godine, u rujnu, dakle za mjesec i pol, sve će biti obnovljeno i nastava će se odvijati nesmetano. Obnova ove škole sa sportskom dvoranom stajat će 6 do 7 milijuna kuna. U mjestima gdje je bila poplava, oštećeno je šest školskih zgrada, ali oštećenja nisu tako velika kao ovdje u Gunji.

- U Rajevu Selu imamo manju područnu školu, još jednu manju u Gunji, u Račinovcima, Strošincima i Posavskim Podgajcima i u svima njima će učenici na jesen ući u obnovljene učionice - rekao je Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja koji je s pomoćnikom ministrice Davorinom Oršanićem održao u Gunji radni sastanak s ravnateljima škola iz poplavljenim mjestima o početku obnove oštećenih školskih zgrada.

Sastanak je održan u jednoj od manje oštećenih učionica na katu gunjanske škole jer cijelo prizemlje je bilo više od mjesec dana pod vodom, a posljedice su vidljive i danas. Desetine volontera i djelatnika u javnim radovima već danima radi na čišćenju podova gdje se parket izdigao, obijanju žbuke sa zidova metar iznad crte do koje je došla voda, a tek potom dolazi na red isušivanje zidova. Gunjanskom načelniku Hrvoju Luciću, predstavnici Janafa su donirali sto kompleta alata (čekići, lopate i plastične kante) koje nedostaju Gunjancima koji žele sami početi uklanjati posljedice katastrofalne poplave na svojim kućama, a prvi korak, nakon iznošenja uništenog pokućstva, kućanskih aparata i druge opreme, je obijanje zidova i isušivanje.

- To nam nedostaje, ali nema dovoljno ni kolica tački. Imamo volju za rad, ali nemamo dovoljno alata pa će nam ovo jako dobro doći - zahvalio je Lucić, a predstavnici Janafa su rekli "ovo je tek početak" jer će biti još ovakve pomoći.

>>Na poplavljenim područjima nije utvrđeno pomicanje mini

>>Prvih 30 obitelji uselilo u kontejnere u Gunji

Komentara 2

KA
kafka
13:55 15.07.2014.

Sretno u obnovi. Neka bude kvalitetno i prije zime.!

OB
Objektivno...
15:17 15.07.2014.

... ajde hvala Bogu da se nešto radi i na teret države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije