Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja i razrješenja

Prva odluka vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića

Siniša Kovačić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
07.03.2016.
u 19:40

Siniša Kovačić donio je odluku kojom je imenovao Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravnih poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali HRT-a.

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) obavljena je službena primopredaja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a koju je od dosadašnjega glavnoga ravnatelja Gorana Radmana u svojstvu vršitelja dužnosti preuzeo Siniša Kovačić, priopćila je javna radiotelevizija. 

Primopredaja je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti, stoji u priopćenju. Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a.  U svojoj je prvoj izjavi u petak za HRT u svojstvu vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja. Dodao je i kako očekuje da HRT i dalje kao javni servis bude otvoren prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu.

Prve odluke

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT Siniša Kovačić danas je donio odluku kojom je imenovao Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravnih poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali HRT-a, ističe se u obavijesti HRT-a. U priopćenju se ističe da je riječ o zaposlenicima s dugogodišnjim stažom i iskustvom na Hrvatskoj radioteleviziji, a odluke o njihovu imenovanju na nove dužnosti stupaju na snagu s današnjim danom.

Istodobno pokrenut je postupak utvrđivanja povrede radne obaveze protiv dosadašnjih rukovoditeljica pravnih poslova Martine Novak Vukuše i rukovoditeljice ljudskih potencijala Koraljke Plašćar, dodaje se.  Obje dosadašnje rukovoditeljice bile su navedene u jednom od posljednjih dopisa Nadzornog odbora (NO) HRT-a prije razrješenja Gorana Radmana, kada je zbog spornih aneksa ugovora s njegovim potpisom Nadzorni odbor upozorio da će, 'ukoliko bude bilo kakve štete primjenom opozvanih ugovora, prozvati svakog člana Ravnateljstva na moguću regresnu i solidarnu odgovornost, ako se šteta za Hrvatsku radioteleviziju ipak dogodi'.

NO HRT-a također je tada pozvao i sve članove Ravnateljstva, rukovoditeljicu Radne jedinice (RJ) Ljudski potencijali Koraljku Plašćar i rukovoditeljicu RJ Pravni poslovi Martinu Novak Vukušu da dostave NO-u pisano očitovanje o svim saznanjima vezano uz započet i opozvan postupak sklapanja spornih ugovora o radu za poslove mandatnog radnog mjesta. Dodatne informacije o postupku utvrđivanja povrede radne obaveze dosadašnjih rukovoditeljica nisu se mogle dobiti jer, kako navode na HRT-u, podrobnije podatke o radnopravnim odnosima nisu u mogućnosti iznositi.

>>Od 10 ravnatelja HRT-a puni mandat odradili samo A. Vrdoljak i M. Galić

>>Radman razriješen dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, za vršitelja dužnosti imenovan Kovačić!

Komentara 106

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:24 07.03.2016.

Mic po mic i odlaze likovi postavljeni od Milanovića, sad je na redu Frljić

DU
Deleted user
17:22 07.03.2016.

Nadam se da će već sutra biti vraćena uvodna pijesma za jutarnju emisiju Dobro jutro Hrvatska...HRT neka bude Hrvatski...

DU
Deleted user
17:19 07.03.2016.

Sve na vrijeme da Radman stigne do 25. maja u Beograd na docek stafete....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije