Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS u Rijeci

Pusić: Ne vidim razloga za prijevremene izbore

Vesna Pusić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/2
10.05.2014.
u 13:40

Na pitanje bi li kolegama iz SDP-a preporučila da učine isto što i HNS s Čačićem, Pusić je kazala kako je takva situacija neusporediva

Jake snage HNS-a, predsjednica stranke Vesna Pusić, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš, Andrea Zlatar Violić, HNS-ov kandidat za Europski parlament Jozo Radoš stigli su danas u Rijeku na otvorenje novog ureda Županijske organizacije HNS-a na Korzu.

Bila je to prigoda i za druženje s građanima, "fast chat" na različite teme.

- HNS u Primorsko-goranskoj županiji, općinama i gradovima i u gradu Rijeci krenuo je uzlaznom linijom. U situaciji krize, nestabilnosti treba netko tko će preuzeti odgovornost, tko će stupiti na scenu i reći – mi možemo ići naprijed, napredovati, biti bolji – kazala je Pusić.

Govoreći o Jozi Radošu, stranačkom kandidatu za Europski parlament, istakla je važnost tih izbora na kojima građani imaju mogućnosti birati pojedinca.

Antifašistička tradicija

- Želimo predstaviti Hrvatsku koja se temelji na antifašističkoj tradiciji, koja se temelji na europskom identitetu i na budućnosti koja Europu čini uspješnom. Ne vidimo i nikada nismo vidjeli Europu kao način da netko drugi rješava naše probleme. Ono što nam Europa daje je jedan sigurniji okvir, ali ono što ćemo mi iz toga napraviti, napravit ćemo svojim glavama i rukama, raditi i napredovati – poručila je Pusić napominjući kako je upravo takav put slijedio i njihov kandidat za Europski parlament.

- Jozo Radoš je prvi puta u Europu išao kao srednjoškolac i gastarbajter, raditi na baušteli, pomagati svome ocu i pomagati svome đačkom proračunu. Danas Jozo odlazi u Europu kao europarlamentarac i to je možda prava hrvatska priča, od gastarbajtera do punopravnog Europljanina koji odlučuje o toj Europi – kazala je Pusić. Na pitanje misli li da će Linićev nasljednik Lalovac dobiti podršku parlamentarne većine Pusić vjeruje da će dobiti podršku u Saboru, napominjući kako nije sklona "momačkom nadmetanju". - Smatram da je obnašanje pojedinih dužnosti u prvom redu odgovornost. Ljude manje zanima slaganje pojedinaca u strankama, više ih zanima vlastiti život. HNS će održati stabilnost Vlade, to je naša odgovornost. Mislim da će se ovaj trenutak prebroditi, koalicijski odnosi su dobri, naša je zadaća da budu dobri – kazala je.

Neusporediva situacija

Na pitanje bi li kolegama iz SDP-a preporučila da učine isto što i HNS s Čačićem, Pusić je kazala kako je takva situacija neusporediva. Unatoč Linićevoj smjeni koju nije željela komentirati, Pusić ne vidi razloga za prijevremene izbore.

Novinare je zanimalo raspada li se SDP, ali i HNS s obzirom na događanja u obje stranke, misleći pri tome i na istupanje članova iz stranke čija je predsjednica. - U HNS nemamo apsolutno nikakvih teškoća, to je više jedna psihološka pojava nego politička. Funkcioniramo i u Vladi i u parlamentu najnormalnije i tako ćemo nastaviti. Što se tiče SDP-a, to je stranka koja ima snagu i stabilizirat će se u odnosu na trenutnu situaciju – zaključila je Pusić.

Na pitanje je li bilo bitno da danas pola Vlade dođe u Rijeku na otvorenje novog stranačkog prostora, Pusić se našalila odgovorivši kako to svakako nije pola Vlade, ali bi bilo dobro da jest. Na upit o ishodu europarlamentarnih izbora budući se u posljednje vrijeme SDP uglavnom bavi unutarstranačkim pitanjima, Pusić je još jednom istakla značaj tih izbora i mogućnost da se birači fokusiraju i biraju na listi "osobu s imenom i prezimenom", za koju pretpostavlja da je kvalitetna i da može dobro predstavljati Hrvatsku.

Ljudi koji se biraju za Europski parlament ne predstavljaju Vladu i Hrvatski sabor, oni predstavljaju hrvatsko društvo, činjenica da mogu birati pojedinca biračima daje puno veći utjecaj, odgovorila je Pusić.

>> 'Mir ne možemo uzimati zdravo za gotovo. Pogledajte Ukrajinu'

Komentara 89

DO
dobar
13:52 10.05.2014.

Nevidi za prijevremene izbore jer jos nisu unistili sve i nisu jos Hrvatsku doveli u bankrot tek poslije bankrota ce oni napustiti vlast , koliki nemoral u tim politicarima.

L0
luena 01
13:54 10.05.2014.

Upali svijetlo pa ces vidjeti... Hrvatska nije jos tresla kako treba pa ona ne vidi razlog... Ja vidim razlog zato ona nebi trebala biti u politici i na mjestu ministrice vanjskih poslova,sta je do sad dobrog naprvila vani za zemljuu osim sto nas crni na svakom koraku a to je sramocenje... Vidite gospodjo , ja ne vidim razlog da ste jos tu i da jos jednom dobijete podrsku...

ME
Merlin
13:56 10.05.2014.

jel to onaj radoš koji je sav bio u panici kad se raspadala Račanova koalicija pa je plakao po saborskih hodnicima, ajme, a šta ću ja sad radit, od čega ću živjet..i taj da nas predstavlja u Europi...oooo, jadni li smo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije