Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE PODRŽAVAMO IH'

Pusić iznenađena oštrom reakcijom Rusa na odlazak Hrvata u Ukrajinu

Vesna Pusić
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
13.02.2015.
u 17:03

Pusić je danas u Saboru rekla kako Hrvatska ne podržava to što se oni bore u Ukrajini te da radi na njihovom povratku

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako ju je iznenadila oštra reakcija ruskog inoministarstva na odlazak hrvatskih građana u rat na strani Ukrajine.

Pusić je danas u Saboru rekla kako Hrvatska ne podržava to što se oni bore u Ukrajini te da radi na njihovom povratku.

- Smatramo da se svi strani borci koji su na teritoriju druge zemlje trebaju vratiti i ne trebaju biti na teritoriju druge zemlje - rekla je Pusić, dodajući kako se u našem slučaju radi o valjda najmanjem broju uopće.

>> Dao sam otkaz, ostavio ženu i djecu te krenuo pomoći Ukrajincima

>> Rusija Hrvatskoj: Povucite plaćenike iz Ukrajine!

Komentara 34

CR
crocro
17:37 13.02.2015.

Pa ona je uvijek iznenađena, za nju je sve iznenađenje što nije u skladu s njezinim razmišljanjem, sada je izjavila da je smijurija što Čačić napada SDP i HNS zbog novog zakona o visini i vrstu kaznenih sankcija. A za nas je smijurija kako ona ne shvaća da ima preveliku državnu funkciju a građani je ne podržavaju u postotku većem od 1,5. Kada bi bilo tko znao da ga građani ne podržavaju a zauizma vitalnu funkciju u državi većina bi napravila moralni čin i zbog sramote zbog niske podrške javnosti podnio bi ostavku. Jer jednostavno je teško obnašati tako visoku dužnost a istodobno se ne sramotiti zbog gotovo marginalne podrške Hrvatske javnosti. Ja naravno ne podržavam Čačića, ali za mene je smijurija kada ona kaže da je Čačićeva izjava smijurija. Da li je za nju smijurija i teške optužbe Rusa i Aamrikanaca a sudjelovanju Hrvata u borbama u Ukrajini, a sve na temelju njezine izjave u sudjelovanju Hrvata u regularnim v ojnim jedinicama Ukrajine. Da li se tako može izjašnjavati jedan visoki državni diplomat. Žalosno je što gospođa Pusić ne primjećuje da zauzima vrlo visoku državnu i međunarodnu ulogu a da joj je istodobno podrška Hrvatske javnosti tolika da danas ne bi imala toliko grasova da bi mogla ući u Hrvatski Sabor, čak i kada bi se jedan glas brojao za dva glasa. To je smijurija.

DU
Deleted user
17:37 13.02.2015.

Ma da valjda će ih ministarka spriječiti.Ili će Rusi govorit tko se smije za koga boriti. A Europa nek bruji, bravo dećki, pomognite okupiranom ukrajinskom narodu, a ovom dole virgosu , srbinu, o kojoj ti to srušenoj državi pričaš, onoj koja je 90-tih pokušala okupirat Hrvatsku. Koja je to tvoja država jel možda jugoslavija, pa gdje su ti tvoji građani jugoslaveni u svijetu.Pa zar si ti još ovdje u Hrvatskoj?

CA
campa
17:49 13.02.2015.

Da li je upitala Ruse što rade Srbski dragovoljci-četnici u sastavu pobunjenika? Očito da i neče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije