Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvorac u oglasniku

'Prodajemo Mali Tabor za 550.000 eura, šteta što država ne da taj sitniš'

Dvorac mali tabor
Foto: Nekretnine Croatia
23.09.2015.
u 12:23

Htio sam urediti dvorac, ali sam toliko čekao konzervatore da sam se u međuvremenu razbolio, kaže poduzetnik Ivić

Zanimljiv oglas pojavio se na Njuškalu – prodaje se barokni dvorac Mali Tabor u zagorskoj općini Hum na Sutli. Tražena cijena je 550.000 eura, odnosno 4,1 milijuna kuna. Dvorac je na prodaju stavila agencija Nekretnine Croatia d.o.o. iz Varaždina, no doznali smo da su vlasnici poduzetnik, građevinar Zdravko Ivić iz Prišlina kod Huma na Sutli i Tomislav Grozaj, koji živi na adresama u Rogaškoj Slatini (Slovenija) i u Zagrebu.

– Htio sam dvorac urediti, međutim, toliko sam čekao konzervatore da sam se u međuvremenu razbolio, a zeleno svjetlo nikada nije došlo – rekao nam je suvlasnik dvorca Zdravko Ivić, koji je polovicu zdanja kupio od Poljoprivredne zadruge. Tvrdi da je drugi suvlasnik Grozaj, koji je polovicu dvorca naslijedio po obiteljskoj liniji, suglasan s prodajom.

– Netko će već doći i kupiti. Žalosno je da država za taj sitniš neće kupiti tako vrijednu građevinu, kulturno dobro, starije od mnogo poznatijeg Velikog Tabora – govori nam Ivić. Otkrio nam je da je već bilo interesenata za dvorac – Arapin, Rus i posljednji, prije pola godine Amerikanac, ali tada nije uspio stupiti u kontakt s drugim suvlasnikom... U oglasu piše da se prodaje dvorac s deset soba, površine 1254 četvorna metra, na zemljištu površine 50.570 četvornih metara. Dvorac na rijeci Sutli ima i priključke za električnu energiju, vodu i plin.

Načelnik Huma na Sutli, Zvonko Jutriša kaže da je Općina bila spremna otkupiti dvorac, kako bi za obnovu, a potom za stavljanje u turističke svrhe, kandidirala za fondove EU.

– Bili smo spremni svakom od vlasnika ponuditi po 100.000 eura, no s obojicom je vrlo teško razgovarati – kaže Jutriša.

>>Zabranjenu ljubav platila glavom, a mrtvu je zazidali u kulu u Velikom Taboru

>>Predaja o Veronici Desinićkoj u Registru kulturnih dobara RH

Komentara 21

DU
Deleted user
12:30 23.09.2015.

Mogli ste na slici staviti Mali Tabor, a ne Veliki Tabor

MR
MRUDante
13:08 23.09.2015.

bolje bi legla fotka Versailles-a...a nema veze s tekstom kao ni ova vaša.

DU
Deleted user
13:20 23.09.2015.

Država nema novaca za učitelje i kulturno dobro, ali ima za autobuse kojima se prevoze sirijski dezerteri i ekonomski migranti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije