Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikazan na Bipa Fashion.hr-u

Pogledajte kratki dokumentarni film 'In memoriam Ani Lendvaj'

Ana Lendvaj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
17.03.2016.
u 22:14

U kratkom dokumentarcu o Ani Lendvaj govore oni koje je svojim radom najviše dotakla, ali i Dražen Klarić, glavni urednik Večernjaka

Večeras je na Bipa Fashion.hr-u prikazan kratki dokumentarni film “In memoriam Ani Lendvaj”. O nedavno preminuloj, nezaboravnoj modnoj i likovnoj kritičarki Večernjeg lista govorili su neki od onih koje je svojim radom najviše dotakla: Matija Vuica, čije je revije upravo Ana organizirala još tamo davnih osamdesetih godina, Branka Donassy, Dženisa Pecotić, Tonči Vladislavić, ali i predstavnici modne generacije pred kojom je budućnost, poput dvojca iz eNVy rooma Vjeke Franetovića i Nikice Ivančevića.

Svi su govorili o Ani kao osobi, ali uz posebno isticanje velikog značaja Ane Lendvaj u hrvatskom novinarstvu jer upravo je ona bila novinarka koja je modu i modnu kritiku uvela na stranice dnevnog tiska. O tome koliko je upravo Ana bila važna za etabliranje modnih manifestacija govorio je Vinko Filipić, pokretač i organizator Fashion.hra, čovjek koji je prvi Večernjem listu predložio da se osnuje Modna nagrada Ana Lendvaj.

Tu je nagradu najavio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Modnu nagradu Ana Lendvaj zajedno pokreću Večernji list i Fashion.hr, a prva će biti dodijeljena za 2016., godinu u kojoj smo ostali bez naše Anči. Dobit će je autor najbolje kolekcije prikazane te godine. U konkurenciji su sve kolekcije hrvatske mode, iz svih modnih manifestacija, ali i prikazane kao samostalne revije, a o pobjedniku će odlučiti upravo modni novinari.

>>Udarila je temelje hrvatske modne kritike

>>Anine riječi koje treba upamtiti: Dobro je ono što je dobro za život

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije