Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNI REZULTATI

Prije točno godinu dana održani su izbori na kojima je Most iznenadio, evo što su tada govorili

Čelnik Mosta Božo Petrov
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/7
08.11.2016.
u 18:07

Ne idemo u koaliciju ni s kim, posebno ne s HDZ-om ili SDP-om, rekli su iz Mosta nedugo nakon rezultata izlaznih anketa

Na današnji datum prije točno godinu dana održani su u Hrvatskoj parlamentarni izbori, na kojima je najveće iznenađenje bio Most. Odličnim rezultatom osigurali su si status neizbježnog partnera za sastavljanje Vlade, a pregovori su na kraju rezultirali Vladom HDZ-a i Mosta na čelu s nestranačkim premijerom Tihomirom Oreškovićem. Vlada nije dugo izdržala pa smo ove godine izišli na prijevremene izbore, nakon kojih su Vladu ponovno sastavili HDZ i Most, ali ovaj put s HDZ-ovim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Danas, godinu dana nakon po mnogo čemu povijesnih izbora za Republiku Hrvatsku, zanimljivo se prisjetiti što su iz Mosta poručivali nakon odličnog izbornog rezultata.

– Velika hvala biračima, prepoznali su naš program i naš trud. Zadovoljni smo rezultatima, cilj smo ispunili i ono što možemo reći jest da se držimo onoga što smo i rekli, a to je da ne idemo u koaliciju ni s kim, posebno ne s HDZ-om ili SDP-om – rekli su iz Mosta nedugo nakon rezultata izlaznih anketa.

Vladu koju su sastavili s HDZ-om nakon toga mnogi su vidjeli kao koaliciju pa se Most našao na udaru kritika zbog gaženja vlastitih riječi, ali iz Mosta su tvrdili da nije riječ o koaliciji već o – suradnji.

>> Petrov komentirao nagađanja da će se kandidirati za predsjednika

>> Most je kampanju za izbore završio s manjkom

Komentara 8

MR
mrgud55555
18:46 08.11.2016.

Je li Sabor radno mjesto? Kad je riječ o Karamarku, onda jest, a kad je riječ o Milanoviću, onda nije. To je SDP-ovska nakaradna logika. Jer reći da će Milanović otići iz parlamenta kada nađe posao, najgrublje je omalovažavanje Sabora,ra, svih saborskih zastupnika, ali i izdaja svih onih građana koji su na izborima svoj glas dali predsjedniku SDP-a te samom SDP-u. A najveća sramota je to što će taj isti Milanović za posao koji nema dobiti i plaću od 16.276 kuna. Živjela hrvatska socijaldemokracija! A što bi trebali učiniti? Umjesto da ga brane besramnim argumentima, SDP-ovci bi svojem dojučerašnjem šefu trebali reći da se pojavi na poslu jer on ima posao i radno mjesto, a to je Hrvatski sabor. Trebali bi ga podsjetiti da svojim ponašanjem vrijeđa sve birače SDP-a koji su njemu i stranci svojim glasovima dali plaću. Ako se ponovno požali da ga bole prepone, neka ga smijene i zamijene nekim tko želi raditi. Ako u SDP-u takvih uopće ima.

LU
lukathereem
19:02 08.11.2016.

ovjereno

NE
Neo001
21:02 08.11.2016.

most je pošast koja je već sada unazadila državu za godinu dana . Zato bi trebali imati sustav sličan SAD-u, da nam nikakve strančice mostići, zidići, oraščići, laburisti, manjine čine vlast impotntnom, neodgovornom. Jedna stranka treba preuzeti vlast da narod zna tko je vodi, tko odgovara i koga može kriviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije