Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEFONSKI RAZGOVOR

Premijer predsjednici rekao da sama mora donijeti odluku o datumu izbora

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.09.2015.
u 19:53

Vlada: Premijer je ponovio da datum parlamentarnih izbora ne može biti predmet konzultacija

Premijer Zoran Milanović danas je o datumu parlamentarnih izbora telefonski razgovarao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, na njezinu inicijativu, priopćili su večeras iz Vlade.

"Predsjednica Republike pitala je predsjednika Vlade koji mu datum za održavanje parlamentarnih izbora odgovara. Predsjednik Vlade je u razgovoru s predsjednicom Republike još jednom ponovio da datum parlamentarnih izbora ne može biti predmet konzultacija te smatra da odluku o datumu parlamentarnih izbora predsjednica Republike mora sama donijeti u skladu sa zakonom i Ustavom", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednica je ranije najavila da će čelnike parlamentarnih stranaka pozvati na konzultacije oko datuma izbora, a Milanović je odmah rekao da se neće odazvati jer predsjednica treba odrediti datum. Danas je rekao da bi htio da predsjednica raspiše izbore nakon 22. studenoga.

- O tome ipak odlučuje predsjednica. To je jedina odluka koju mora donijeti ove godine i nadam se da se pripremila. I to je to - rekao je Milanović.

Šef najveće oporbene stranke HDZ-a Tomislav Karamarko danas je rekao da će se odazvati na konzultacije te da će se zalagati da se izbori održe što prije.

>> Predsjednica izbore raspisuje već početkom sljedećeg tjedna?

>> Karamarko: Zalagat ću se da se izbori održe što prije

Komentara 121

Avatar juricamesko
juricamesko
20:00 29.09.2015.

ANKETA: tko misli da premijer i vlada laže neka mi udari plus

Avatar BratKrešo
BratKrešo
20:07 29.09.2015.

On više ne može ni dobar dan izgovoriti bez cinizma i sarkazma. Zvuči prejadno.

KN
knjizevnik19
20:05 29.09.2015.

Izbore želimo cim prije. Čim prije da ode ova nesposobna Vlada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije