Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pantovčak

Milanović kasnio na sjednicu Vijeća za obranu pa pitao predsjednicu zašto je na čelu stola

Sjednica Vijeća za obranu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
22.09.2015.
u 17:25

Zasad iz kabineta premijera nema odgovora zašto mu je zasmetalo mjesto sjedenja Kolinde Grabar Kitarović

Vijeće za obranu koje je danas održano u Vili Prekrižje pod predsjedanjem predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović obilježila je pomalo neugodna atmosfera. Premijer Zoran Milanović na sjednicu je kasnio 25 minuta jer je razgovarao sa slovenskim premijerom Mirom  Cerarom. 

Budući da ga predsjednica nije htjela čekati, sjednica je počela bez njega. Kad je nakon kašnjenja ušao na sjednicu, neslužbeno doznajemo, premijer se nije ispričao, pritom  je i razgovarao mobitelom, a najzanimljivije od svega je da  je predsjednicu  prvo  upitao  zašto ona sjedi na čelu stola. Zašto je premijeru  zasmetalo mjesto njena sjedenja, nije poznato jer na to pitanje danas nije bilo odgovora iz njegova kabineta.

Upućeni kažu da na sjednici Vijeća za obranu nije bilo rasprave, kako je ona trajala svega četrdesetak minuta i kako se na njoj trebalo raspravljati o planu obrane. Premijer  je već više puta pokazao i dao do znanja kako zajedničke sastanke s predsjednicom Kolindom  Grabar-Kitarović ne shvaća previše ozbiljno. Tako je i za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost rekao da je njegov odlazak na nju samo njegova gesta pristojnosti prema predsjednici.

I s te je sjednice otišao ranije zbog poziva njemačke kancelarke Angele Merkel. Iz Vlade su danas pak priopćili kako je premijer s Mirom Cerarom razgovarao o izbjegličkoj  krizi i aktualnoj  situaciji na  terenu. Usuglašavali su i stajališta o rješavanju izbjegličke krize koja će zastupati danas na sastanku Europskog vijeća, priopćili su iz Vlade.

Vijeće za obranu podržalo je prijedlog Plana obrane RH te će biti upućen u proceduru donošenja.  Riječ je o temeljnom dokumentu iz područja obrane kojeg Hrvatska nije imala još od svog osamostaljenja. Članovi Vijeća za obranu su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, vanjskih poslova Vesna Pusić te financija Boris Lalovac, načelnik  Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić, predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić (HDZ) te savjetnik predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Josip Buljević.

>> Policija smirivala izbjeglice u Opatovcu, u Mađarskoj ih dočekuju oklopna vozila

>> Zoran Milanović: HNS i ljudi koji ga vode ne valjaju, Čačića će maknuti kao zadnjeg pučkoškolca

Komentara 386

NA
navodno
16:21 22.09.2015.

Iskompleksirani pubertetlija!!!

SL
sly7
16:28 22.09.2015.

šta je tu čudno kod njega, umislio si je da je diktator pa se tako i ponaša

EL
elenamikic134
16:32 22.09.2015.

Sramotno ponašanje jednog premijera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije