Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.03.2015. u 11:25

A ona će ga nastaviti nervirati jer pokazuje da se i s manjim ovlastima može postati jačim državnikom od njega

Premijer Milanović i predsjednica RH Grabar Kitarović neće uspostaviti politički suživot. Zadnja takva iluzija izgubljena je kada se Kolinda sastala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja ju je primila, a to je ovdje važno, u rangu kao da je ona premijer, a ne Milanović.

On je ovdje proključao upravo zato što je njega A. Merkel drži u svojevrsnoj izolaciji još od rujna 2012. kada su zadnji put imali dulji sastanak. Od tada pa sve do danas Milanović A. Merkel može samo kratko pozdraviti kvartalno na sastanku šefova 28 država u Bruxellesu i ništa više. Stoga je njegova reakcija na sastanak u Berlinu i bila tako brutalna prema hrvatskoj predsjednici. Osim što smatra da je uletjela na njegov teren, Milanović gaji jake predrasude prema K. Grabar-Kitarović, podcjenjuje je, smatra da ona nikad nije imala potreban nivo te da je on u odnosu na nju – Superman.

Njegovu aroganciju jača i stav da je i stranka koja je iznjedrila K. G. Kitarović, HDZ, po svemu inferiorna stranka njegovu SDP-u. A koji je, pod njegovim vodstvom, naravno, u svemu i dalje superioran HDZ-u. Nije novost taj Milanovićev podcjenjivački odnos prema političarima, i to ne samo prema oporbenim, nego ga često ima i prema svojim SDP-ovcima, no ipak je apsolutna novost to odbijanje minimuma kohabitacije. To još u Hrvatskoj nije viđeno. Dovoljno je jednom pogledati snimku iz Bruxellesa, odakle je Milanović komentirao susret na vrhu u Berlinu, pa da se vidi sva iracionalnost vulkanskog Milanovića kada mu se spomene Kolinda. Ne može ju smisliti.

Stoga on i nastupa poput boksača koji se želi s njom potući u svakoj prigodi i želi je istući, u ringu, pa i na ulici, ako treba. Milanović je i do sada kao inicijator svađa i tučnjava nastupao prema lideru oporbe Tomislavu Karamarku. No, ipak je bilo neočekivano da će, nakon predsjedničkih izbora koje je njegov kandidat izgubio, Milanović zauzeti neprijateljski stav i prema predsjednici RH premda ona sada predstavlja sve građane Hrvatske. Uoči parlamentarnih izbora tako je Milanović o istom trošku svojim neprijateljima proglasio šefa oporbe, ali i predsjednicu države. Milanović je ovdje namjerno slijep i K. G. Kitarović uopće ne percipira kao instituciju i predsjednicu države, naprotiv, on ju detronizira i ne priznaje joj pravo da bude predsjednica države. Želi je svesti tek na svjetonazorskog protivnika njega i njegove političke opcije.

Do sada su se hrvatski predsjednici čuvali i bili čuvani od izravnog upletanja u parlamentarne izbore jer, uostalom, i Ustav im nalaže da u trenutku preuzimanja funkcije moraju dati ostavku na članstvo u političkoj stranci. Može se predvidjeti da će Milanović nastavljati stvarati politički kaos u državi jer i sam drži da mu je jedina šansa svađa i tučnjava, da jedino tako može mobilizirati svoje birače. Da je, pak, i on svjestan kako to izgleda kada on kao alfa-mužjak, kakvim sebe smatra, poziva na šakanje, ipak, ženu, dokazuje to što je sam od novinara zatražio da ga više ne pitaju o potezima K. G. Kitarović jer se “ne može baviti trivijalnim stvarima”. Takva njegova izjava začuđuje jer dosad ga se, kada je Kolinda u pitanju, nije ni trebalo “cimati”. Sam je cijelim bićem pokazivao nesnošljivost. S obzirom na to da je u samo mjesec dana nova predsjednica svojom dinamikom već uspjela nekoliko puta izbaciti premijera iz cipela, pretpostavljam da će ona nastaviti s onim što Milanovića najviše nervira. Pokazivati da se i s puno manjim ovlastima može postati jačim državnikom od njega.

>> Angela Merkel ne želi više popuštati Grčkoj

Komentara 183

Avatar Chupacabra
Chupacabra
11:37 22.03.2015.

Pa još ima vremena da joj uzvrati... Evo Putin zove svoje pristaše na dernek u Moskvi.

DU
Deleted user
11:32 22.03.2015.

Njemu ostaju njegovi...iz regiona.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:33 22.03.2015.

ma kužim ja to .... sigurno boli jer se ipak on osjeća kao Bundesligaš Zoky.... Ali, ima on dosta svojih problema. Još malo... i sitno broji... nakon čega nit' premijer nit' predsjednik stranke... možda kućnog savjeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije