Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pavliček

Predstavnici Srba krivi su što nema suživota

marijan pavliček dogradonačelnik vukovara
Foto: Branimir Bradarić
10.08.2015.
u 00:05

Dogradonačelnik Vukovara odgovara na tri pitanja

1. Kako ste zadovoljni obilježavanjem vojno-redarstvene akcije Oluja u Vukovaru?     

Izuzetno sam zadovoljan prvom službenom organizacijom proslave Oluje u gradu heroju. Program je bio raznovrstan i prilagođen za sve uzraste, a posebno me raduje velik odaziv građana. Oluja se treba slaviti diljem Hrvatske, a ne samo u Kninu.     

2. Na sam Dan pobjede zabilježen je i slučaj paljenja hrvatske državne zastave u Vukovaru.     

Očigledno još uvijek ima pojedinaca koji Hrvatsku ne smatraju svojom domovinom. Ovom provokacijom žele se stvoriti dodatna nesnošljivost između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine. Žalosti i potez generalnog konzulata Republike Srbije na čijoj je zgradi srbijanska državna zastava bila izvješena na pola koplja. Pozvao bih srbijanskog konzula u Vukovaru da i 18. studenoga zastavu postavi na pola koplja u spomen na razaranje grada i sva stradanja Vukovaraca. Oluja je bila veličanstvena akcija i kao takva priznata i od suda u Haagu te je govor mržnje nepotreban.     

3. Kako poslije svega gledate na suživot u Vukovaru? Može li ga ova zaoštrena retorika otežati?     

Unatoč svim stradanjima hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, tolerancija među građanima je na visokoj razini. Međutim, nekog pravog suživota nema. Veliki su krivac za to i politički predstavnici Srba u Vukovaru koji inzistiraju na odvojenosti vrtića, osnovnih i srednjih škola… Grad u kojem su djeca tako odvojena ne može normalno funkcionirati, a ta odvojenost dovodi do sve veće nesnošljivosti. I ove zadnje izjave svakako neće olakšati situaciju. Usto je poznato i kako srpski političari iz Hrvatske odlaze na instrukcije kod mentora u Beograd. Svima nama poznati su stavovi Vučića i Nikolića.     

>> Snimili smo film o Alki, a ne o njezinoj političkoj povijesti

Komentara 15

LU
ludvig989
09:21 10.08.2015.

Pojedinci izgleda zele opet rat i onda ce opet kmecati kako su ih Hrvati protjerali,a napadali su na svoju domovinu. Neka shvate gdje zive...

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:51 10.08.2015.

Nisam anti srbin, ali kad vidim kako se ponasaju prema RH I hrvatima. naj sretniji bi bijo da svi pokrepaju . Mislim od srpske bolesti tako zvanu mrzi hrvatsku. To je naj opasnija psiho/fizicka bolest, kojoj nema ljeka.

LU
ludvig989
09:19 10.08.2015.

Kada ce se vise ovi Srbi sto huskaju opametiti i shvatit da zive u zemlji koja se zove Hrvatska...Zao mi je sto zbog takvih stigmu ima i velika vecina gradjana srpske nacionalnosti koji zele miran suzivot...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije