Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrdoljak prihvatio

Predsjednik uprave Plinacroa Mladen Antunović dao ostavku!

Mladen Antunović (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
26.03.2013.
u 11:19

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da ostavka Mladena Antunovića na mjesto predsjednika uprave Plinacroa nije rezultat nezakonitih aktivnosti nego loših poslovnih rezultata i stvaranja negativnog imidža državne tvrtke u javnosti

Predsjednik uprave Plinacroa Mladen Antunović danas je, nakon što je predstavio uspješne rezultate te kompanije u godinu dana svoga mandata u 2012. godini, podnio ostavku koju je uputio ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku.

– Neprofesionalna uprava razlog je za moju ostavku, za što sam djelomično i sam kriv. Drugi je razlog loša percepcija u javnosti, a ne želim da ja i Plinacro budemo na teret koalicijskoj Vladi. Podnosim ostavku na mjesto predsjednika uprave i molim da je Nadzorni odbor prihvati – rekao je Antunović te dodao kako je njegova jedina i najveća pogreška u godini dana mandata što je ostalim članovima uprave prepustio punomoći da upravljaju tvrtkom.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da ostavka Mladena Antunovića na mjesto predsjednika uprave Plinacroa nije rezultat nezakonitih aktivnosti nego loših poslovnih rezultata i stvaranja negativnog imidža te državne tvrtke u javnosti.

– Već sam prije nekoliko mjeseci rekao da ću prije ocjene rada uprava javnih poduzeća pričekati revidirane podatke o poslovnim rezultatima u 2012. godini. U slučaju Plinacroa nisam zadovoljan visinom realiziranih investicija, uprava nije funkcionirala onako kako su očekivali i Vlada i Nadzorni odbor i radnici, pa je Antunovićeva ostavka  na mjestu. To je odgovorno ponašanje nakon što se u javnosti stvorio negativan imidž o tvrtki kojoj je bio na čelu – rekao je Ivan Vrdoljak i dodao da peteročlanu upravu Plinacroa smatra prevelikom te da će Vlada uskoro donijeti odluku kojom će broj članova uprave smanjiti.

Ministra smo pitali je li ovo posljednja ostavka haenesovih direktora javnih poduzeća, odnosno hoće li Dragan Kovačević, šef Janafa, ostati na tom mjestu nakon što je javno optužen da je sprečavao proračunski nadzor u svojoj firmi. Ministar Vrdoljak rekao je da danas priča o Plinacrou, a, kako možemo zaključiti, pozicija Dragana Kovačevića  barem za sada još uvijek je sigurna.

>> Smjenjuje li Vlada Antunovića, a D. Kovačević ostaje na čelu Janafa?

Komentara 10

KG
kralj_guštera
11:50 26.03.2013.

evo bilježim se, za pola love od ovog jazavca i tri put manje štete nego dotični

HO
hordubal
12:08 26.03.2013.

kako će dobiti otpremninu ka dsam daje ostavku? to kao da dobijete natječaj, na kraju ne ispunite ono što ste potpisali a onda vam na kraju još i plate što niste obavili posao koji ste trebali, on bi trebao državi platiti što nije ispunio ono na što se obvezao

OB
-obrisani-
11:39 26.03.2013.

Kolika je otpremnina ?? prije dolaska je otišao iz Montmontaže gdje je isto pobrao otpremeninu Momak se seli sa cvjeta na cvjet i uzme najslađe komade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije