Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Pantovčak

Predsjednički izbori održat će se 11. siječnja?

izborna kutija,izbori,listići
Foto: Duško Marušić/PIXSELL, ilustracija
07.11.2014.
u 20:17

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin nije želio komentirati mogući datum održavanja predsjedničkih izbora

Vlada je napokon odlučila kako će se predsjednički izbori održati 11. siječnja,  javlja RTL koji tvrdi kako će Vlada to potvrditi na sjednici idućeg tjedna ili najkasnije - tjedan kasnije.

O tome kako bi se izbori mogli održati 11. siječnja pisao je još sredinom listopada i Večernji list koji je sazano kako su 'prema neslužbenim informacijama iz vrha vlasti, premijer Zoran Milanović i aktualni predsjednik Ivo Josipović razgovarali o datumu i najbliži su tome da se birališta otvore druge nedjelje iduće godine.'

 - Održavanju izbora 11. siječnja skloni su iz nekoliko razloga. Prvi je što se vrhunac kampanje ne bi poklapao s blagdanima, a to bi građanima ostavilo mirniji Božić i Novu godinu. Drugi je to što zimski praznici djeci završavaju 9. siječnja, što znači da će se do tada vratiti birači koji će s djecom otići na skijanje ili će negdje drugdje provesti praznike. Ostane li odluka o datumu izbora nepromijenjena, to znači da će drugi krug izbora održati 25. siječnja, navodi se u članku objavljenom u Večernjem listu 16.listopada.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin nije želio komentirati mogući datum održavanja predsjedničkih izbora, već je u emisiji 'Javna stvar' HTV-a samo kratko kazao kako o izbore raspisuje vlada.

>> Utrka za Pantovčak – izbori 11. siječnja?

>> Branko Hrvatin: Svakom je njegov predmet najvažniji

Komentara 12

NO
Norway
20:25 07.11.2014.

...znaci ceka se da svi oni iseljeni po Evropi koji dolaze doma na Bozicne blagdane otputuju nazad na posao? Susjedi su pak dobrodosli u organiziranim bus-aranzmanima...

NI
ninja72
06:07 08.11.2014.

11. sijecnja.to zbog anketa da crveni imaju vece sanse . Pakujte se vec sada jer vase je vrijeme proslo!

TV
tvrdapixa
11:01 08.11.2014.

Ovo više nije država - ovo je ludnica. Inzistiramo na natječaju za koncesiju zbrinjavanja krupnog otpada, a znamo da u RH uvjete ima samo jedna (brojkom 1) firma. Imamo državni aparat koji nije u stanju utvrditi kolko je 10% biračkog tijela. Vlada raspisuje izbore u roku protivnom Ustavu... Pa to je da po ..zdiš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije