Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Christos Stylianides

Predsjednica primila povjerenika EK za humanitarnu pomoć

kolinda
Tomislav Miletic/PIXSELL
17.04.2015.
u 17:28

Povjerenik Stylianides istaknuo je odgovornost i solidarnost koju Hrvatska iskazuje neovisno o poteškoćama kroz koje sama prolazi.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je povjerenika Europske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christosa Stylianidesa koji je pohvalio doprinos i suradnju Hrvatske u humanitarnim projektima Europske komisije.

Povjerenik Stylianides istaknuo je odgovornost i solidarnost koju Hrvatska iskazuje neovisno o poteškoćama kroz koje sama prolazi. U tom smislu, naglasio je važnost pomoći koju je Hrvatska pružila susjednim državama za vrijeme prošlogodišnjih poplava, a koje su ostavile razorne posljedice i u samoj Hrvatskoj. Predložio je korištenje horizontalnih fondova za pomoć poplavom pogođenim područjima u Hrvatskoj te najavio posjet Gunji.

Predsjednica Grabar-Kitarović upoznala je povjerenika Stylianidesa s pomoći koju Hrvatska pruža kriznim žarištima u susjedstvu Europske unije, osobito u Ukrajini i Siriji. Posebno je istaknula hrvatsko iskustvo skrbi za interno raseljene osobe i izbjeglice iz ratnog vremena i vremena poraća. Napomenula je kako su u Ukrajini već u tijeku neki od projekata koji se temelje upravo na tim iskustvima.

Predsjednica Grabar-Kitarović i povjerenik Stylianides složili su se da je solidarnost osnovna misao vodilja u pružanju pomoći te će se Hrvatska angažirati kad god to mogućnosti budu dopuštale.

>> Ni vrijeme nije pokvarilo raspoloženje: Srdačan susret Pahora i Grabar-Kitarović

Komentara 7

Avatar Franko_Forte
Franko_Forte
01:50 18.04.2015.

U čemu je problem ,dobit će mo novac za siromašne,koji siromašni nebuju ni osetili.

ST
Stolic
23:02 17.04.2015.

Kolinda nam toliko pomaže toliko brzo da vec po svijetu traze nasu pomoc, kolinda cak uspjeva uktaijnu i rusiju sprijateljit, uspjeva da hrvazskoj sije sunce, kolinda sve to uspjeva bez ijednog metka ispaljenog,mogu se ameri slikat.

ZA
zaokica
18:45 17.04.2015.

Zar ovaj nije trebao se susresti sa ZOO /tko je tu glavni i dali je to po ustavu sta kazu dezurni kriticari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije