Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analitičari o sukobu:

'Predsjednica je izgubila živce na prgavo ponašanje premijera'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.02.2015.
u 17:50

– Izašla je iz okvira funkcije predsjednice – smatra politički analitičar Ivan Rimac

– Pokušavam shvatiti i ne uspijevam zašto je predsjednica odlučila podržati premijera koji živi od sukoba s HDZ-om – kazao je politički analitičar Žarko Puhovski na najnoviji sukob premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja mu je poručila da je "najkonkretniji prijedlog" koji ima za izlazak iz krize njegova ostavka.

– Ovaj napad pokazuje stranačku obojenost predsjednice i time radi štetu sebi i HDZ-u – smatra Žarko Puhovski.

"Poanta je da se relaksira napetost"

Politolog Anđelko Milardović smatra da je "svejedno hoće li premijer poslušati predsjednicu i dati ostavku ili raspisati prijevremene izbore". – Poanta je da se relaksira napetost da ne dođe do daljnje eskalacije situacije – rekao je Milardović i dodao da se "ono što se dogodilo u subotu može reprizirati".

– Predsjednica je izgubila živce na prgavo ponašanje premijera. Izašla je iz okvira funkcije predsjednice – smatra politički analitičar Ivan Rimac. – Dala je mišljenje koje ju je vratilo u okrilje HDZ-a. Svatko ima svoje ovlasti i mora se ponašati u skladu s funkcijom – zaključio je Rimac.

"Žestoka kritika Vlade njeno je pravo"

Politolog Berto Šalaj kazao je da predsjednica nema formalnih ovlasti koje bi mogle dovesti do pada Vlade, ali i da je "žestoka kritika Vlade i premijera njeno pravo". – To je i najavljivala u kampanji i sada se i odlučila na taj politički pritisak – zaključuje Šalaj. 

>>Predsjednica Grabar-Kitarović traži od Milanovića ostavku!

>>Pročitajte pismo koje je Milanović poslao Kolindi Grabar-Kitarović

>>Leko: Zahtjev predsjednice je sebičan!

Komentara 286

BR
Brandfackel2
18:03 23.02.2015.

Druže ANALitičaru, živce je izgubio čitav htvatski narod od ovog prgavog, neodgojenog i turboneuspješnog premijera... Svoju nesposobnost ova crvena garnitura prikriva destrukcijom čitave nacije jer hrvatski narod danas je više podijeljen nego za vrijeme 2. svjetskog rata...

Avatar _Hedon_
_Hedon_
18:06 23.02.2015.

Jedini i najbolji moguči odgovor je dobio

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:04 23.02.2015.

Svi smo mi izgubili zivce davno s njim i cijelom vladom. Vidi ih, javljaju se Grbin, Leko, jos nam fali Milanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije