Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neformalni sastanak

Predrag Matić i Milijan Brkić ručali s Glogoškim, Klemmom i Deurom

Predrag Matić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
19.01.2015.
u 18:00

– Iako je ministar Matić očekivao konstruktivan razgovor oko aktualnog braniteljskog prosvjeda, napredak nije postignut – poručili su iz kabineta ministra branitelja

Dva dana nakon predsjedničkih izbora, u restoranu u blizini prosvjedničkog šatora održao se ručak s, najblaže rečeno, šarolikom postavom. Okupilo se desetak hrvatskih branitelja, među njima i organizatori prosvjeda Đuro Glogoški, Josip Klemm i Ante Deur, ali i glavni tajnik HDZ­a Milijan Brkić te ministar branitelja Predrag Matić.

Potonja dvojica su, kako doznajemo, stigli na poziv prosvjednika, konkretno, Josipa Klemma.

– ­ Sastanak nije bio tajan jer je održan na javnom mjestu, bio je to neformalni ručak. Ministra smo tom prigodom zamolili da se suzdrži od vrijeđanja hrvatskih branitelja, kao što ni mi ne vrijeđamo njega. Pritom prvenstveno mislim na iznošenje podataka o primanju stopostotnog ratnog vojnog invalida Đure Glogoškog. Ministar Matić složio se da vrijeđanja ne smije biti i rekao da mu je drago da tako razmišljamo. Međutim, isto tako smo mu rekli da ne odustajemo od glavnih zahtjeva, među kojima je i smjena čelnih ljudi ministarstva, uključujući i njega – kazao nam je Josip Klemm.

Na pitanje što je u tom društvu radio i glavni tajnik HDZ­a Milijan Brkić, Klemm je kazao da su, pozivom upućenim njemu i Matiću, željeli pokazati da hrvatski branitelji mogu, u interesu rješenja braniteljske problematike, razgovarati s obje strane, s vladajućima i oporbom. Na naš upit o održanom sastanku, iz ministarstva branitelja poslali su nam pismeni odgovor. – Možemo potvrditi da se ministar Matić prošlog utorka odazvao pozivu gospodina Klemma za ručak na kojem su bili prisutni Ante Deur, Đuro Glogoški i Milijan Brkić te nekoliko članova braniteljskih udruga. Ručak je na vlastitu inicijativu platio gospodin Zoran Gobac. Ministar Matić pozivu se odazvao u dobroj vjeri i u nadi da će se u razgovoru s gospodinom Klemmom, gospodinom Deurom i gospodinom Glogoškim eventualno postići dogovor na dobrobit branitelja o tome kako bi se prosvjedi priveli kraju. Osim toga, ministar je ručak iskoristio i kako bi gospodinu Brkiću čestitao na pobjedi kandidatkinje HDZ­-a, gospođe Kolinde Grabar­-Kitarović na nedavno održanim predsjedničkim izborima. Iako je ministar Matić očekivao konstruktivan razgovor oko aktualnog braniteljskog prosvjeda, napredak nije postignut – poručili su iz kabineta ministra branitelja.

>> Sabor neće početi raspravom o odnosu institucija prema braniteljima kako su to oni tražili

Komentara 114

BU
Bulaba
18:22 19.01.2015.

Mali uhljeb Matić pod hitno mijenja stranu kako ne bi završio u zatvoru. Sad će opet pjevati Juru i Bobana.

MO
mojazemlja
18:08 19.01.2015.

A što je Fred očekivao?!Da oni odu,a on ostane.

Avatar dduuhh
dduuhh
18:22 19.01.2015.

e kremenko kremenko- bedak ostaje bedak - dok te tvoji ostave - ostaje samo pesma i štrik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije