Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavica Jelinić (HDSSB)

Pozivam Vladu da se uključi u obnovu Vodotornja, ako neće ona, možda će značaj preoznati neki drugi europski grad

vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.05.2016.
u 13:08

Za obnovu Vodotornja potrebno osigurati oko 20 milijuna kuna, da su se u projekt u velikom broju uključili građani, ai i da se sakupilo tek nešto više od 2 milijuna kuna

Predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić pozvala je Vladu RH da se uključi u obnovu vukovarskog Vodotornja. Jelinić navodi kako je za obnovu Vodotornja potrebno osigurati oko 20 milijuna kuna, da su se u projekt u velikom broju uključili građani, ai i da se sakupilo tek nešto više od 2 milijuna kuna.

– Mišljenja smo da je potrebno uključivanje i Vlade RH kroz izdvajanje iz državnog proračuna određenih ministarstava kao npr. branitelja, turizma, regionalnog razvoja i EU fondova. Uložena sredstva države brzo će se državi i vratiti jer obnovom Vodotornja pokrenut će se kontinentalni turizam u Vukovaru i okolici koji će donositi prihode, a kroz naplaćeni porez uložena sredstva vratit će se u proračun. Također kada bi se na jedan mjesec svi općinski, gradski, županijski vijećnici, saborski zastupnici, zastupnici u europarlamentu odrekli jedne naknade –  koliko je to novca ? Tada bi to bilo zajedništvo – kaže Jelinić.

Dodaje i ako već država, odnosno, Vlada RH, ne može prepoznati značaj Vodotornja da bi  možda njegovu obnovu mogao prepoznati neki europski ili svjetski grad ili država.

>> Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Komentara 11

Avatar kravata
kravata
13:19 19.05.2016.

Trebaju ga obnovit oni koji su rekli da je njihov a pucali su na njega.

ZO
Zorica13
17:13 19.05.2016.

dužno poštovanje vodotornju, ali mislim da ima puno većih problema i potreba od obnove vodotornja

Avatar Serbinovo
Serbinovo
17:10 19.05.2016.

Slavice zašto ne pozoveš porodicu Tuđman da obnovi vodotoranj. Oni su profitirali od tornja čitavih 6 miliona € . Franjo je sa vukovatrskog ratišta prodao 15 tenka Kuvajtu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije