Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan dokument

Potpisali Masterplan, temelj za izvlačenje europskog novca za prometnu infrastrukturu

osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
14.05.2015.
u 14:03

Približno 4,7 milijuna kuna težak je taj projekt. Od toga, 1,4 milijuna kuna za PDV te 15 posto troškova osigurali su gradovi i županija

Sedam gradova iz Osječko-baranjske županije i sama Županija stavili su danas svoje potpise na papir i pokrenuli time izradu Masterplana prometnog razvoja. Masterplan će im, pak, otvoriti vrata za povlačenje europskog novca.

Približno 4,7 milijuna kuna težak je taj projekt. Od toga, 1,4 milijuna kuna za PDV te 15 posto troškova osigurali su gradovi i županija. Preostala 3,3 milijuna kuna su bespovratna sredstva iz EU projekata, a za njih su ugovor potpisali čelnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

- Vjerujem da ćemo dobiti realan prikaz stanja u Hrvatskoj i što, možda, zapostavljeno. Mi volimo graditi sve i svašta, što je ljudski i normalno, ali morate imati prometni model – kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić. Novaca za infrastrukturu u proračunu nema, dodao je, pa se treba oslanjati na EU projekte.

Za projekt Gradske urbane i regionalne mobilnosti, u razdoblju od 2014. do 2020., osigurano je 1,6 milijardi kuna.

- Između deset potpisnika iz cijele Hrvatske zapravo je otvorena utakmica. Oni koji će odraditi posao po pravilima, a ona su ista u Češkoj, Poljskoj i Hrvatskoj, moći će iskoristiti najviše novca za smanjivanje prometnih zagušenja, gradnje obilaznica, stvaranje "pametnih", u prometnom smislu, gradova i županija – poručio je ministar. Svi će ti projekti, pak, proizaći iz masterplanova.

>> Varga: Već smo 7500 ljudi skinuli s listi čekanja

Komentara 4

DU
Deleted user
14:19 14.05.2015.

I to su se sjetili tek sada, pune dvije godine nakon primanja u EU! Kaj su do sada čekali...

KL
Klarahrv
19:44 14.05.2015.

Gdje je nestao Plan 21?

MX
MXLCLGTG
15:41 14.05.2015.

I onaj bivsi ministar zdrastva je cinimi se lupio neka sredstva za neki masterplan za bolnice i cinimi se od tog plana nista para za taj plan nema a drzavno odvjetnistvo po obicaju afere mete pod tepih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije