Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'Postoji konsenzus da novi glavni tajnik bude iz istočne Europe te da se da prednost ženi'

Vesna Pusić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
27.09.2015.
u 21:59

Kandidati će ovaj put imati mogućnost predstaviti svoj program zemljama članicama, a održat će se i sučeljavanja kandidata

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u New Yorku je sudjelovala na sastanku o novim kriterijima za izbor glavnog tajnika UN-a sljedeće godine, javlja HRT.

Kandidati će ovaj put imati mogućnost predstaviti svoj program zemljama članicama, a održat će se i sučeljavanja kandidata. Novi čelnik UN-a bira se sljedeće godine. Postoji konsenzus da novi glavni tajnik bude iz istočne Europe te da se da prednost ženi, potvrdila je ministrica Pusić, koja je jedan od kandidata  na tu funkciju. 

 - Što se kandidature tiče, ona ne treba biti konsenzus, čak ne treba nužno biti ni od strane Vlade, iako bi to naravno koristilo. U ovom trenutku ono što je potrebno je dobiti konsenzus stalnih članica Vijeća sigurnosti, a to sigurno neće biti lako. To je komplicirani proces i dugotrajan je, izjavila je Pusić.

>> Lobistička grupa na čelu UN-a želi vidjeti Grabar-Kitarović. Pusić nije na popisu kandidatkinja

Komentara 24

Avatar majmunranko
majmunranko
22:29 27.09.2015.

Zanimljivo, dok vanjsku politiku vodi predsjednica, koja se u tri dana uspjela sastati s glavnim tajnikom UN-a, premijerkom Njemačke Angelom Merkel, predsjednicima Mađarske, Egipta, Kenije, Turkmenistana, Malte, Srbije, održati govor na generalnoj skupštini, sudjelovati na hrpi okruglih stolova i radnih skupina, proširiti osovinu Jadran-Baltik i na Crno more (a samo jadnicima nije jasno što to znači i koliko je to značajno), tzv ministrica vanjskih poslova je uspjela sudjelovati samo na sastanku u vezi sebe i svojih ambicija. Vrati pare i dnevnice, Vesna, izvoli svoje lobiranje platiti iz svog džepa.

DU
Deleted user
22:25 27.09.2015.

O Bože jeli moguće da jednog dana ova zla baba postane glavna tajnica UNa, svijet zaista ide u .urac ako se o tome uopće razmišlja.

Avatar majmunranko
majmunranko
22:26 27.09.2015.

Pusićkin mozak je evidentno otišao na kvasinu. Ova i dalje halucinira da bi ona mogla biti glavna tajnica, a ministrica je vanjskih poslova zemlje koja je u besmislenom sukobu sa svim susjedima i koja je jedina zemlja koja se potpuno raspala nakon što je u nju ušlo 5000 migranata. Postala je prava orlica poput Milanovića, više nije u stanju primati ni procesuirati ni najjednostavniju infomaciju. Da ima malo mozga u glavi, onda bi čula da joj je Kolinda (a ona je tu glas SAD-a) rekla da je na kraju političke karijere i da će ući u antologiju gluposti kao osoba koja je rekla da teroristi putuju business klasom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije