Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Serbian family tree"

Policija pronašla autora morbidnih naljepnica u Vukovaru. Penava: Neki su očigledno prespavali sate kućnoga odgoja

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/2
26.02.2017.
u 13:35

Naljepnice su se pojavile na nadstrešnici autobusnog stajališta i na njima je bilo nacrtano stablo s kojega vise obješeni ljudi

Vukovarska policija privela je 19-godišnjaka iz Vukovara koji se sumnjiči da je tijekom noći 23/24 veljače na Trpinjskoj cesti u Vukovaru postavio nekoliko naljepnica neprimjerenoga sadržaja.

Potvrdila je to danas i PU vukovarsko-srijemske navodeći kako se provodi kriminalističko istraživanje nad privedenim 19-godišnjakom. - Po okončanju kriminalističkog istraživanja znat će se sve okolnosti ovog događaja, stoji u priopćenju policije.

Naljepnice su se pojavile na nadstrešnici autobusnog stajališta i na njima je bilo nacrtano stablo s kojega vise obješeni ljudi. Sve to pratila je i poruka "Serbian family tree" (srpsko obiteljsko stablo). 

Mladež HDZ-a i SDP-a osudila pojavu morbidnih naljepnica u Vukovaru

Mladež HDZ-a Grada Vukovara oglasila se danas priopćenjem u kojem su osudili pojavu srpske zastave sa natpisom Vukovar na ćirilici koja se pojavila na nogometnoj utakmici koja je u subotu odigrana u Bačkoj Palanci (Republika Srbija).

- Srpska zastava sa natpisom Vukovar na ćirilici propagira fašističku politiku onih koji još uvijek sanjaju „Veliku Srbiju“. Posezanje za hrvatskim teritorijem, a osobito gradom Vukovarom, apsolutno nam je neprihvatljivo te se time podižu tenzije i napetost u društvu.

Tražimo od Ministarstva vanjskih poslova i svih ostalih institucija da osude ovaj čin, pronađu krivce i reagiraju na primjeren način, navodi mladež vukovarskog HDZ-a koja je osudila i postavljanje naljepnica po gradu kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih građana grada Vukovara koji svojim velikim trudom njeguju duh tolerancije.

- To je neprihvatiljivi ekstremizam kojemu nema mjesta u Vukovaru. Grad Vukovar je ponosan na svoje običaje, ljude, manjine te tražimo da se isto tako osude počinitelji koji vrijeđaju dostojanstvo svih. Tražimo hitnu reakciju nadležnih, stoji u priopćenju mladeži HDZ-a.

Pojavu morbidnih naljepnica osudio je i Forum mladih SDP-a Grada Vukovara koji osuđuju pojavu svih grafita i naljepnica koji promoviraju mržnju, vrijeđanje, netrpeljivost i diskriminaciju.

- U posljednje vrijeme često smo svjedoci različitim grafitima, naljepnicama fašističkog sadržaja te sadržaja mržnje i netrpeljivosti i prema većinskom i prema manjinskim narodima, ali i drugim manjinama bez obzira na njihov identitet i opredijeljenost. Takvo ponašanje mora se osuditi i što oštrije kazniti, bez obzira od koga dolazilo, smatraju u Forumu mladih SDP-a Grada Vukovara.

Pojavu naljepnica osudio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je zadnjih godina u Vukovaru dosegnuta najveća razina suživota i da je tome razlog normalno ponašanje građana, rad u školama, kućni odgoj…

- Neki su očigledno prespavali sate kućnoga odgoja i ovo je jedan od takvih slučajeva. Vrlo je važno da smo kao zajednica osudili ovaj događaj jednako kao i onaj, koji ima isti karakter, a koji se dogodio u Bačkoj Palanci. Nadam se da će i ubuduće Vukovar kao grad ostati prihvatljiv svima koji u njega dođu. Sve drugo je neprihvatljivo, rekao je Penava zahvaljujući službama koje su brzo pronašle počinitelja.

>> Orepić o naljepnicama u Vukovaru: To je primitivizam i kukavičluk

Komentara 130

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
10:30 26.02.2017.

Kakvo kriminalističko vještačenje, pa to je street art, najobičnija satira po uzoru na Novosti Milorada Pupovca. Krasna policija.

ME
Menjik
10:51 26.02.2017.

Kako crtaca svastike nisu uspjeli pronaci, a ovoga u ruku 48 sati. Bravo.

DU
Deleted user
11:11 26.02.2017.

Za ovu sramotu prvenstveno su krivi oni koji su u Vukovaru odvojili djecu u skolama na srpsku i hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije