Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banovina pod istragom

Policija istražuje Baldasarova zapošljavanja

Ivo Baldasar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
09.06.2014.
u 15:12

Za vrijeme Željka Keruma istražitelji su bili česti gosti u Banovini. Bili su i prije nekoliko mjeseci, također zbog Kerumovih poslova, a ovo je prvi put da ih zanima Baldasar

Policija je u zgradi Banovine, sjedištu splitske Gradske uprave. Po nalogu Državnog odvjetništva istražuju dokumentaciju o zapošljavanjima koja su se dogodila za vrijeme mandata aktualnog gradonačelnika Ive Baldasara. Sumnjaju na kazneno djelo trgovine utjecajem.

U nešto više od godinu dana, koliko je Baldasar na vlasti, zaposlio je na desetke sebi odanih ljudi u Gradskoj upravi, osnovao turističku agenciju u koju je bez natječaja doveo svoje bivše kolege iz Atlasa, a istražitelje zanima i zapošljavanje Damira Vidoševića, vijećnika koji je u splitsko vijeće ušao na listi don Ivana Grubišića, u tvrtki APN Sportski grad koja upravlja Spaladium arenom. Iz Banovine ništa konkretno – jedino potvrđuju da je policija kod njih.

– Možemo vas izvijestiti da je službenica Policijske uprave danas, kao i prošlog tjedna, po službenoj dužnosti bila u Gradskoj upravi. U proteklom razdoblju u Gradskoj upravi, a također po službenoj dužnosti, bili su i predstavnici DORH-a, PNUSKOK-a te Porezne uprave. Službenici su obavili razgovore s gradonačelnikom te s nekim zaposlenicima i pročelnicima. Sve informacije pružene su im, kao i uvid u zatraženu dokumentaciju. Gradonačelnik i Gradska uprava profesionalno i odgovorno obavljaju svoj redovni posao, kao i službenici spomenutih institucija – piše u priopćenju Pododsjeka za odnose s javnošću gradonačelnika Ive Baldasara. Ni riječi o tome zašto je Banovina pod istragom.

– Za detaljnije informacije, izvan nadležnosti Grada, molimo da se obratite Policijskoj upravi ili spomenutim nadležnim institucijama – uputili su novinare.

>> Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na kotarskim izborima u Splitu

Komentara 25

ĆA
ćaćaća
14:55 09.06.2014.

bojim se da se stvara samo privid kod građana da smo kao svi siti ispred zakonom..a ovo je samo igrica za malu dječicu...

PI
pixiee
15:17 09.06.2014.

ooo treba sve njih dobro pročešljati!

KN
knezica
16:09 09.06.2014.

Možda se Baldasar dobro pokrio zakonskom regulativom, pa mu ne nađu kaznenu odgovornost. Ali je činjenica da u ovoj užasno dugoj krizi samo podobni mogu naći posao, što je također užasno samo po sebi. Sistem je truo i ne valja, a vladajući se bave samo sa tim da sebi osiguraju doživotne glasove, jer je za očekivati da će za njega glasovati svi ovi uhljebići. Za početak, sve poništiti i ponoviti natječaje, ali ne samo u Splitu, nego u cijeloj Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije