Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malo hladnije

Vraća nam se snijeg, temperature će biti niže, ali bez povratka velikih minusa

snijeg
Foto: ilustracija
22.01.2015.
u 09:18

Olujna bura mogla bi zapuhati u petak posebno podno Velebita, a trajat će do kraja vikenda

Vrijeme će danas većinom biti tmurno i sivo. Povremeno može biti slabe kiše ili rosulje, a temperatura zraka bit će i dalje više nalik na jesen nego na zimu. Jutarnje vrijednosti većinom od 1 do 5, a najviše dnevna od 5 do 9 Celzijevih stupnjeva. Vjetar će biti većinom slab pa je mjestimice moguća i magla.

Za vikend će se vratiti snijeg, ali neće ga napadati tako mnogo kao pred Novu godinu. Od sutra se očekuje da temperature još malo padnu, ali također neće biti povratka velikih minusa.

I sutra će se nastaviti većinom oblačno vrijeme. Kiša će biti češća i obilnija nego prethodnih dana, malo će zahladiti uz povremeno umjeren i jak sjeverac. Padom temperature očekuju se i padaline pa će u gorju biti susnježice i snijega, do večeri će granica kiše i snijega biti na oko 400 metara nadmorske visine pa u noći na subotu malo snijega može pasti u Slavoniji i Posavini.

U subotu uglavnom oblačno i hladno. Povremeno će padati susnježica i snijeg, a s obzirom na to da će temperatura zraka biti oko nule ili malo iznad, vjerojatno će se stvoriti i (tanji) snježni pokrivač. Najmanje oborina bit će na krajnjem sjeverozapadu, a tanji pokrivač mogao bi nastati na Kordunu, Banovini, Moslavini, zapadnoj Slavoniji i Posavini. U Gorskom kotaru i Lici bit će mjestimice više od 15 cm snijega. 

Nedjelja donosi postupno smirivanje vremena i prestanak oborina. Malo snijega moguće je još u Slavoniji i Lici. Poslijepodne i navečer moguće je i djelomično razvedravanje sa zapada. I dalje ostaje hladno, ali će vjetar oslabjeti. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će uglavnom biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i suho, osim u Dalmaciji gdje bi u petak moglo biti pljuskova. Olujna bura mogla bi zapuhati u petak posebno podno Velebita,  i trajat će do kraja vikenda. Najviše dnevne temperature od 10 do 16 u četvrtak i petak, a u subotu i nedjelju će pasti i neće prelaziti 10 stupnjeva Celzijusa.

>> Kiša će padati do petka, a zatim slijedi snijeg!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije