Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAHTJEVI MOSTA SU ZANIMLJIVI'

Plenković: Petrov se meni mora dokazati

plenković
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
07.09.2016.
u 12:28

Plenković je također kazao kako očekuje da sve njihove liste budu relativni pobjednik te da je spreman "vrlo brzo ući u formiranje Vlade".

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu da se čelnik Mosta Božo Petrov treba dokazati njemu poručivši Mostu kako imaju "prazan papir za ispisati buduću suradnju".

"Petrov se prvo treba dokazati meni. HDZ će biti stranka koja će sigurno imati najviše pojedinačnih mandata u Hrvatskom saboru i uvjeren sam da ćemo biti relativni pobjednik"; kazao je Plenković novinarima nakon sastanka s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske  (SSSH) upitan hoće li odgovoriti na uvjete Mosta i kako gleda na poruku Petrova da mu se "mora dokazati".

Mostu je poručio i da imaju "prazan papir za ispisati buduću suradnju".

Smatra kako je očito da Petrov i predsjednik SDP-a Zoran Milanović  nisu shvatili njegovu korjenitu transformaciju HDZ-a za dobrobit i budućnost Hrvatske, a što vide njegovi suradnici i članovi stranke. Dodao je i da je sindikatima predstavio HDZ-ov program koji je rađen na znanstvenoj osnovi, a što će biti platforma i za razgovore nakon izbora.

Uvjeren sam da je u MVEP-u sve napravljeno po zakonu

Plenković je, upitan o diplomatskom promaknuću 270  djelatnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, odgovorio je kako je uvjeren da je sve napravljeno po zakonu. Dodao je da za cijeli proces treba ispuniti uvjete iz Pravilnika koji postoje u tom Ministarstvu.

Pojasnio je da su, koliko mu je poznato, diplomatska promaknuća za vrijeme bivše SDP-ove vlade išla jako sporo te je jedan veliki broj ljudi čekao za svoju "stepenicu više". "Ovo su izvanredni izbori i pretpostavljam da je riječ o okončanju procesa koji se dulje vrijeme pripremao", rekao je Plenković.

Na novinarski upit smatra li da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koristi svoju funkciju u svrhu predizborne kampanje, odgovorio je da je Bandić dugo na političkoj sceni i ima svoj karakterističan stil. Drži kako je na Etičkom povjerenstvu da ocijeni koristi li netko svoje aktualne funkcije na primjeran način ili ne.

>> 'Bila bi sramota da 2 milijuna birača izađe na izbore i da se onda u četiri godine mandata ne učini ništa'

Komentara 29

Avatar toxic alien
toxic alien
11:29 07.09.2016.

Plenkovic jos ne zna s kakvim megalomanom ima posla... Navodno je Petrov postavio uvjete i Obami, Putinu i Xi Jinpingu, koji su ocajni zbog njegove tvrdoglavosti...

HR
hromcan
11:34 07.09.2016.

Bolje u oporbu nego pristati na lude zahtjeve Petrova jer on nije normalan....m

TO
Torcidas
12:13 07.09.2016.

Od koga to don Bozo nesto zahtjeva, koga ucjenjuje s kojim pravom, tko j uopce on da Hrvatsku drzi taocem, neka zo traži od Hrvata a ne od Plenkovica, Milanovića, dati njima glas je stvarno IDIOTIZAM!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije