Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li bilo zakonito?

Plenković naredio nadzor nad dodjelom koncesije za Zlatni rat

Zlatni rat
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
19.04.2017.
u 16:20

"Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i pravovaljanost postupka dodjele koncesije", stoji u priopćenju Vlade.

Premijer Andrej Plenković naložio je provođenje upravnog nadzora o postupku dodjele koncesije na korištenje plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, izvijestili su iz Vlade. 

"Vezano uz jučerašnju odluku Skupštine Splitsko-dalmatinske županije o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković naložio je  Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurno provođenje upravnog nadzora.  Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i  pravovaljanost postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat, Općina Bol", stoji u priopćenju Vlade.

Plenković je izrazio žaljenje i osudio incident u kojem je ozlijeđen novinar radio postaje Brač Siniša Vickov

Podsjetimo, Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije jučer je s ukupno 24 glasa za, devet glasova protiv i šest neodlučnih donijela odluku da se koncesija nad jednom od najljepših jadranskih plaža, bolskim Zlatnim ratom, dodijeli zagrebačkoj tvrtki Sport B d.o.o. koja je, prema stavu vijećnika, ponudila najbolje uvjete na javnom natječaju. Ta tvrtka, prema posljednjim podacima iz Poslovne Hrvatske, nema zaposlenika i ima gubitak od 600 kuna. Direktor tvrtke je Božo Krmek, dok je njezin osnivač Davor Matijević, inače vlasnik zagrebačkog noćnog kluba Sport Billy u Domu sportova.

>>Zlatni rat tvrtki bez prihoda čiji je osnivač vlasnik jednog zagrebačkog kluba

>>Ne daju jednu od najljepših plaža: Mi ćemo najbolje upravljati Zlatnim ratom!

>>Stigle četiri ponude za zakup Zlatnog rata, općina poručuje da ne da svoju plažu

Komentara 10

DU
Deleted user
17:29 19.04.2017.

Zašto nadzor nad dodjelom koncesije. Što nije dodijeljena pravim, željenim koncesionarima? Nadzor? U Hrvatskoj? Je li netko nadzire koliko se devastira okoliš od strane koncesionara nad izvorima voda? Ima ih nakon kojih ostje mrtva priroda, zagađena i mrtva zemlja, mrtveve šume.....Neke slavne svjetske tvrtke koje i kod nas imaju koncesije, ostavile su npr. u Kanadi takve prizore mrtve prirode da čovjeka zaledi strava.

DU
Deleted user
20:03 19.04.2017.

Ljevicari imaju opet hdz, ponavlja se sanader

BR
brodludjaka
18:41 20.04.2017.

Ovaj splitski župan se već nekoliko puta iskazao kao posve neinteligentan čovjek i jedan obični komunističko-liberalno-kapitalistički aparatčik. Takav mu je i ovaj potez. Mislim da nadzor treba provesti nad županom. Uostalom čemu nam služe te županije sa gomilom zaposlenih nesposobnjakovića i neandertalaca. Tisuće zaposlenih neradnika koji apsolutno ničemu ne služe. Osim da si pojedinci uljebe tamo svoje stražnjice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije