Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTAVLJANJE VLADE

Plenković: HDZ-u je jako važno mjesto predsjednika Sabora, s Mostom slijede intenzivni razgovori

Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
02.10.2016.
u 16:47

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade, Plenković je kazao da nije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Zagrebu da se razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna, a na novinarski upit vezano za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora rekao je da je za HDZ to jako važno.

Nakon mise u povodu 650. obljetnice osnivanja Župe Svete Klare u Zagrebu, koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, Andrej Plenković je za Novu TV rekao kako se razgovori s Mostom nastavljaju u ponedjeljak.

"Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna'. 

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade,  Plenković je kazao da nije.

"Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo', dodao je.

 Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga, i to je jedna tema o kojoj se razgovara, a kako je za HDZ jako važno.

"I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno', naglasio je.

Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: 'U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina'. 

>> Vlada HDZ-a i Mosta gotova je stvar

Komentara 49

ZG
zorbas.grk
17:15 02.10.2016.

ne mostu prepustiti predsjedništvo Hrvatskog Sabora 61:13 to neomogućava

TO
Torcidas
17:27 02.10.2016.

Tri ministra i to im je previše, godinu dana maltretiraju Hrvate, akk ne tele i bez njih se noze a muslim i TREBA!

PA
Patrizzia
17:39 02.10.2016.

Mostovci nemaju kompetentnog čovjeka za mjesto predsjednika Sabora .To bi bilo ravno samoubistvu za HDZ .Mostovi ucjenjivaći i neznalice mogu dobiti ono što postotak kaže .Petrov nema pojma o ničemu ,bez riječi je a time je i upitnog morala .Njemu .Njemu ne treba dati baš ništa i nigdje ,jer će jedino tako most postati vjerodostojan .Iz Mosta treba pod hitno eliminirati Božu i Grmoju ,jer svojim apetitima uznemiravaju javnost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije