Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvale i pokude

Pismo kapetana Dragana iz splitskog zatvora o uvjetima života iza rešetaka

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL
09.10.2015.
u 21:59

Pohvalio se Vasiljković još da u sobi ima “veliki radni stol, TV od 55 centimetara, pravi krevet sa novim madracem, ormar i veliki prozor sa puno dnevnog svjetla

- Ne drže me u klasičnoj ćeliji već u sobi od 27 kvadrata u kojoj je u odvojenom dijelu pristojan sanitarni čvor i ne razlikuje se od onih u boljim kućama na Zapadu - napisao je ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, o uvjetima u splitskom zatvoru humanitarki dr. Mirici Mitić koja je to pismo ustupila redakciji beogradskih “Vesti”.

Domaća hrana

Pohvalio se Vasiljković još da u sobi ima “veliki radni stol, TV od 55 centimetara, pravi krevet sa novim madracem, ormar i veliki prozor sa puno dnevnog svjetla”. Zadovoljan je i zatvorskom kuhinjom jer se jelovnik ne ponavlja 19 dana, a hrana je domaća pa nema dana da ne uživa u objedu te zbog toga niti ne korisni mogućnost da naruči jelo iz restorana izvan zatvora. Pohvalio je i kantinu u kojoj se, navodi, mogu kupiti čak 23 vrste voća.

-Svaki drugi-treći dan, upravitelj, njegov zamjenik ili načelnik nasamo sa mnom razgovaraju krajnje opušteno i uvijek tri ista pitanja: “Treba li vam nešto? Kako vas osoblje tretira? Imate li ikakvih primjedaba?” - raspisao se kapetan Dragan.

Vasiljkovićevo pismo izazvalo je podsmjeh u zatvorskom sustavu i pretpostavku da na ovaj način želi nešto “ušićariti” jer je istina ipak nešto drukčija. Točno je da je kapetan Dragan sam u ćeliji u kakvoj inače borave dvoje zatvorenika. Ali, ona je upola manja no što to Vasiljković tvrdi. U ćeliji je sam iz sigurnosnih razloga - da se njemu ne bi što dogodilo. Čak su i pravosudni policajci, sudionici rata i podrijetlom iz krajeva u kojima je Vasiljković činio zločine, dobili posebni naputak da suspregnu vlastite emocije.

Htio bi gitaru u ćeliji

U pismu objavljenom u srbijanskim medijima Vasiljković ističe ipak i zamjerke na račun administracije jer dva tjedna čeka poštu, premalo može telefonirati, a u ćeliji ne može imati ni računalo ni - gitaru. Kapetan Dragan bio je tražio da u sobi ima kompjutor, ali je zahtjev obijen. U zatvoru je miran i ne pravi probleme.

>> Kapetan Dragan prije izručenja poslao pismo: Spreman sam za megdan bez oružja!

Komentara 138

ST
Stormbringer
22:26 09.10.2015.

Htio je veliku srbiju, a dobio malu sobicu.

DU
Deleted user
22:13 09.10.2015.

preduge zice na gitari? dajte mu trubu.

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
22:15 09.10.2015.

U Milanovićevoj Hrvatskoj mu je ko' doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije