Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

Neće biti preslagivanja, ne dajemo šansu ni jednima ni drugima jer su nas prevarili

Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
Autori: Tea Romić, Mia Buva
16.06.2016.
u 17:43

Nema dogovora ni o kakvom preslagivanju, oni samo mogu sanjati da će doći do 76 ruku. Mislim da su s punom sviješću skočili u provaliju – kazao je Petrov

– Mogu samo reći da čestitam i HDZ-u i SDP-u jer u zadnjih šest mjeseci dvije najvažnije odluke koje su ostvarili donijeli su zajednički – i izbor ustavnih sudaca i danas odluku o predsjedniku Vlade. Svim građanima RH je jasno na koji način i tko surađuje: oni koji su trebali s nama surađivati u Vladi nisu, ali su zato surađivali s onom drugom stranom pa im u ovom trenutku također čestitam i nadam se da će to građani prepoznati nakon ovoga što se događalo. Nisu pružili pravu priliku ovoj Vladi i držali su figu u džepu – kazao je čelnik Mosta Božo Petrov nakon pada Vlade. 

– Mi ćemo se vidjeti na izborima. Most ide sada na izbore, ostaje samo dogovor za termin ako uspijemo postići dogovor kada će biti izbori – rekao je Petrov te dodao da će sada predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imati ključnu riječ.  Na pitanje kada će predati potpise saborskih zastupnika za samoraspuštanje Sabora, Petrov je kazao: u trenutku kada se postigne dogovor kada će se održati sljedeći izbori. 

– Ne dajemo apsolutno nikakvu šansu ni jednima ni drugima jer su nas i jedni i drugi prevarili. Jedni za vrijeme pregovora, a drugi su pokazali kakvi su u ovome trenutku – rekao je Petrov na pitanje daju li sada šansu za suradnju SDP-u, nakon HDZ-a. 

– Tako da nema apsolutno nikakvog govora o bilo kakvom preslagivanju s bilo kime. Oni mogu puštati priče o nekakvim preslagivanjima, no mogu samo sanjati da će doći do broja 76 i mislim da je i njima, ako ne jučer onda danas, postalo jasno da nemaju 76 glasova. Prema mome mišljenju, skočili su u provaliju, ali njih morate upitati za razlog zbog kojeg su s punom sviješću to napravili – kazao je čelnik Mosta i dodao da još nije dobio poziv za konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

Na pitanje je li mu žao što je na kraju ušao u Vladu s HDZ-om, Petrov je odgovorio da mu nikada nije žao kada stekne novo iskustvo. – Nažalost, to je iskustvo u koje smo ušli s dobrom vjerom jer smo htjeli promijeniti stvari. Zaista smo uložili ne sto posto već 250 posto sebe da napravimo neke stvari, a drugi su ih opstruirali. Ja mogu govoriti o svojim iskustvima, žao mi je zbog onoga što se dogodilo, iskreno, ali vjerujem da će to građani honorirati Domoljubnoj koaliciji – kazao je Petrov i dodao da s Tihomirom Oreškovićem nisu razgovarali o zajedničkom izlasku na izbore. 

>>Predsjednica Grabar-Kitarović već sutra započinje konzultacije s političkim strankama

Komentara 315

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
17:26 16.06.2016.

Petrov je ustrajan na "trofaznoj" vladi. Iako vlastitim očima gleda kako ista ne funkcionira, i dalje ustraje. Trenutna vlada je "drveno željezo", sastavljena od HDZ-a, MOST-a i SDP-a (prikriveno). HDZ kao najveća stranka i sudionik u vladajućoj većini nije dao predsjednika vlade jer nije dopustio Petrov, a HDZ-u je legitimno pripadala pozicija, SDP je iako oporba ostao u vlasti preko MOST-a i nekih ministara ne dopuštajući smjenu SDP-ovih kadrova iz Milanovićeve bivše vlade. SDP je toliko kadrovirao sve institucije protekle četiri godine tako da danas vladaju zemljom pomoću medija, institucija i udruga. Hrvatska proteklih mjeseci ima paralelnu vlast i svojevrsni državni udar u režiji Milanovića. Iz kojeg god kuta pogledate, ova kombinacija osuđena je na propast, ali Petrov ustraje na nemogućoj kombinaciji. Politika je prljav posao. Tu se ne mogu stvari razlučiti na crno i bijelo jer je sve prepuno sivih nijansi.

ĆA
ćaćaća
17:17 16.06.2016.

naivni petrov koji je progutao milanovićevu udicu kako treba smjeniti karamarka a on bi kao jadan treba ostati..koji jado..on baš nema nikakve veze s politikom..neka se on drži etike i morala ali mora znati da toga nema u hr politici..u hrvatskoj sva pravila određuje politika a tek se onda može pričato o ekonomiji i svemu drugome..možda to petrov za koju godinu skuži..jer kako možeš vladati zemljom ako ne postaviš svoje ljude (kako odgovarati ako nemaš svoje ljude)..to je prvo pravilo u svim demokracijama a ne glumatanje kako trebaš stručne..stručne biraju one stabilne nacionalne države koje rade za državu..kod njih nema mi ili oni i sl podjela..

FO
FordAlan
17:12 16.06.2016.

Samo hrabro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije