Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peđa Grbin

'Iza današnjih događaja stoje Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i HDZ'

Peđa Grbin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.05.2015.
u 20:00

– Svatko ima pravo prosvjedovati na Markovu trgu, međutim svi koji prosvjeduju taj prosvjed trebaju prijaviti – kaže Grbin

– Iza današnjih događaja i opetovanih napada na institucije hrvatske države stoje Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i HDZ. Skrivaju se iza onih koji su u ratu izgubili sve. Nemaju hrabrosti izaći pred građane i reći što žele. Ne razgovaraju o programima, gospodarstvu i budućnosti, nego nas vraćaju u prošlost. Hrvatska izlazi iz recesije, a HDZ u tom trenutku pribjegava metodama iz prošlosti, širi podjele i napada hrvatske institucije – rekao je na izvanrednoj press konferenciji SDP-a Peđa Grbin, šef saborskog Odbora za ustav i politički sustav.

Novinari su Grbina pitali bi li branitelji trebali napustiti Markov trg.

– Svatko ima pravo prosvjedovati na Markovu trgu, međutim svi koji prosvjeduju taj prosvjed trebaju prijaviti, moraju poštivati zakone, a zakonom je propisano da prijavljen prosvjed može trajati od 8 do 22 sata. Stoga mislim da hrvatski branitelji moraju poštivati zakone i moraju napustiti prostor gdje prosvjeduju, a ako prosvjed na Markovu trgu žele nastaviti, onda moraju postupiti kao i svatko drugi koji iz tjedna u tjedan dolazi na Markov trg i tamo prosvjeduje – rekao je Grbin.

Što bi prema njegovu mišljenju trebala napraviti policija u 22 sata i jednu minutu, pitali smo Grbina.

– Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je vrlo jasno poručio kakav je zakon i na koji način policija treba djelovati. Toplo se nadam da će razum prevladati i da će hrvatski branitelji odlučiti poštivati hrvatske zakone na isti način kao što su to činili svi prosvjednici koji su posljednje tri godine prosvjedovali na Markovu trgu – rekao je Peđa Grbin.

Istaknuo je da se toplo nada na nasilja i prolijevanja krvi neće biti, ali je poručio da, ako do toga dođe, da je vrlo jasno tko je za to odgovoran.

– Je li za to odgovoran onaj tko poštuje i provodi hrvatske zakone ili onaj tko ih svjesno krši i koji tijekom dana najavljuje da će ih i dalje kršiti. Mislim da je odgovor na to pitanje jasan. Policija mora postupati po zakonu – rekao je Grbin.

Što se pak prosvjeda u Savskoj tiče, Grbin smatra da sve dok ti prosvjedi ne ometaju normalan život i promet, policija ih ne treba sprečavati.

Nakon svega izrečenog i svega što se danas događalo na Markovu trgu zaključujemo da će policija nakon 22 sata okončati prosvjed na Markovu trgu.

>> Glogoški i Klemm odbili potpisati obavijest o prijavi za prekršaj koju im je donio policajac

>> Đuro Glogoški: Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje. Čekat ćemo koliko treba

>> Milanović: Vojsku ne želim prljati dnevnom politikom

Komentara 71

JU
juma
19:37 28.05.2015.

Prolijevanja krvi?! Je li ovaj čovjek normalan? Radi se o ljudima u invalidskim kolicima, koji su zdravlje dali za ovu zemlju, a on im prijeti prolijevanjem krvi?

Avatar imotska115
imotska115
19:31 28.05.2015.

Hej, Pedzo mislo sam da si nestao sa scene SDP-a, bolje da sutis jer ove izjave ce te pratit cijeli zivot. Slabo pamtis brzo zaboravljas.

77
777CRO
19:27 28.05.2015.

Kako bi bilo dobro da branitelji nikad nisu ni postojali , znamo mi sta vi mislite ali svakome će doći po zasluzi samo trebamo vladu koja je u službi hrvatske drzave i naroda koji je plaćaju... Boze cuvaj hrvatsku!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije