Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD KONTROLOM

Pariz dobiva prvo mjesto za konzumiranje droga

Eiffel
Foto: /DPA/PIXSELL
1/2
11.10.2016.
u 21:45

Dnevno će moći primiti do 100 punoljetnih korisnika kojima su na raspolaganju liječnici, medicinske sestre i socijalni radnici.

U Parizu će u petak biti otvoreno prvo mjesto namijenjeno narkomanima, koji će se u toj prostoriji moći drogirati u dobrim i kontroliranim sanitarnim uvjetima. Ovu inicijativu pozdravila su brojna udruženja u Francuskoj, ali je naišla na osudu desnice. Ministrica zdravstva Marisol Touraine i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo posjetile su jučer “mjesto za konzumiranje droge uz minimalni rizik” u bolnici Lariboisiere, u pariškom kvartu koji je najviše pogođen problemom narkomanije.

Francuska se tako pridružila Njemačkoj, Austriji, Kanadi, Španjolskoj, Danskoj, Luksemburgu, Norveškoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, u kojima se otvaranje ovakvih prostorija pokazalo efikasno. Prostor od 450 kvadrata bit će otvoren svakog dana od 13.30 do 20.30 sati. Dnevno će moći primiti do 100 punoljetnih korisnika kojima su na raspolaganju liječnici, medicinske sestre i socijalni radnici.    

>> Rat protiv droge na američkim ulicama: Novi opijat uzrokovao smrt 300 ljudi 

>> Od 2716 ovisnika koji imaju djecu nadzire se samo njih 13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije